Obrázek článku

V sobotu míříme do Zlína

​V sobotním zápase 19. kola FORTUNA:LIGY mezi Zlínem a Teplicemi půjde o důležité body pro záchranu. Oba soupeři jsou totiž v pásmu, které nezaručuje klid a pohodu. Naopak je v něm sháňka po každém bodu.

Tepličtí vstoupili do jarní části nejvyšší soutěže špatně. Nejenže oba zápasy prohráli, ale navíc v nich inkasovali sedm branek, aniž by sami gól vstřelili. Dalším negativem je řada zraněných, nemocných či „nakopnutých" hráčů.

„Kluci se musí dát dohromady, zahodit předešlé zápasy za hlavu. Hlavně ten domácí s Baníkem, který se nám ve druhé půli nepovedl. Musíme teď jako realizační tým hráčům dobře naštelovat hlavy, dostat do nich nějaké pozitivní věci," říká před soubojem ve Zlíně Tomáš Hunal, asistent hlavního kouče Jiřího Jarošíka.

Čím to, že žlutomodří na jaře v defenzivě tolik chybují? „Fotbal je o chybách. My jich děláme teď strašně moc. Vliv na to má několik faktorů, které si interně rozebíráme. Musíme chyby minimalizovat a sami se pokusit přimět soupeře chybovat. A využít toho," ví Hunal.

Ve Zlíně se do sestavy může vrátit útočník Abdallah Gning, který proti Baníku Ostrava absentoval vinou karetního trestu. Zlínští na jaře zatím získali dva body za dvě remízy; doma plichtili 1:1 s Ostravou, poté se o body podělili v Jablonci (2:2). „Zlín je na tom na jaře lépe než my. Má nového trenéra, jsou tam určitá očekávání. My se ale musíme dívat sami na sebe a dát se na důležitý zápas do kupy," burcuje Hunal.

Co řekl nový zlínský trenér Pavel Vrba po zisku bodu svého týmu pod Ještědem? „Je to škoda, že jsme to nedotáhli, když vedeme 2:0 a máme to tak dobře rozehrané. S bodem jsme ale asi nakonec spokojeni i vzhledem k vývoji v tabulce. Máme bodík s Ostravou a uhrát v Jablonci bod, to se také moc nestává. Máme dvě remízy, není to na žádné plácání po zádech, ale vstup do jara je to dobrý."

Podzimní vzájemný duel skončil na Stínadlech bezbrankovou remízou. Utkání bude řídit Lukáš Nehasil s asistenty Jakubem Hrabovským a Janem Dohnálkem, čtvrtým rozhodčím bude Stanislav Volek. U VARu zasednou Dalibor Černý s Petrem Caletkou. Delegáty zápasu jsou Martin Hrinko a Petr Hojsík.

Stínadla TV