Obrázek článku

V sobotu míří B-tým Sklářů k derby do Mostu

V sobotu 12.listopadu míří B-tým Sklářů k mistrovskému utkání 15.kola FORTUNA ČFL B na hřiště týmu FK BANÍK MOST-SOUŠ. Utkání má výkop odpoledne ve 14:00 na přírodním trávníku Fotbalového stadionu Josefa Masopusta v Mostě. Mapu stadionu najdete ZDE

Jako hlavní rozhodčí utkání odřídí pětačtyřicetiletý Vít Melichar. Na čarách budou s praporkem asistovat dvaatřicetiletý Tomáš Švagr a čtyřicetiletý Michal Štefan. Delegátem utkání je sedmapadesátiletý Ivo Duchoň z Nového Strašecí.

FK BANÍK MOST-SOUŠ se aktuálně nachází na 16.místě tabulky ČFL B se ziskem 6 bodů se zápasovou bilancí 1 vítězství - 3 remízy - 10 porážek s celkovým skóre 11:30. 

Dosavadní výsledky FK BANÍK MOST-SOUŠ v aktuálním ročníku ČFL 2022/23:

 

Hlavním trenérem FK Baník Most-Souš je dvaačtyřicetiletý Daniel Sochor, který vystřídal na mostecké lavičce Petra Johanu. Do Mostu přišel jako hlavní trenér ve druhé polovině září po 7-letém působení v FK Viktoria Žižkov, kde s přestávkami dvakrát trénoval ve velmi úspěšném angažmá u A-mužstva v trenérské dvojici se Zdeňkem Haškem. Daniel Sochor trenérsky začínal v Dolních Břežanech, dále působil v Motorletu Praha a ve Viktorii Žižkov. Na konci minulé sezóny byl kandidátem na pozici hlavního trenéra Žižkova, kterou nakonec získal Václav Kotal.

O minulém víkendu FK Baník Most-Souš prohrál na hřišti SK Benešov těsně 1:2, když domácí rozhodli o svém vítězství na náročném podmáčeném terénu dvěma slepenými brankami Nazarenka a Šimečka v 77. a 79.minutě.

FK Baník Most-Souš nastoupil v Benešově v této sestavě: Halouska - Pátek, Novák, Cibulka, Bína - Novický, Matyáš (33. Seol, 82. Kolařík) - Skurovec (82. Stružinský), Glaser, Štefko (82. Rjaska) - Novotný (17. Svoboda).

Kapitánem Mostu je jeho devětadvacetiletý odchovanec Vladimír Pátek (21). Nejlepším střelcem Baníku je s 5 brankami čtyřiatřicetiletý Petr Glaser (10). Nejvíce odehraných minut mají na svém kontě v mosteckém dresu již zmiňovaní Vladimír Pátek a Petr Glaser a dále také Rudolf Novák (5), Dominik Bína (14), Jindřich Novotný (7), Ondřej Novický (13) a Radek Cibulka (6). Stálicí mezi tyčemi je zkušený sedmadvacetiletý brankář Pavel Halouska (1), který má na svém kontě 10 utkání. Záda Halouskovi kryje dvaadvacetiletý Jan Nejedlý (20), který v ČFL prozatím odchytal 4 utkání.

Stínadla TV