Obrázek článku

V sobotu míří B-tým Sklářů do Živanic

V sobotu 4. června zamíří B-tým Sklářů v rámci 28.kola skupiny B Fortuna České fotbalové ligy k mistrovskému utkání na hřiště týmu TJ SOKOL ŽIVANICE. 

Utkání bude zahájeno odpoledne v 17:00 na přírodním trávníku sportovního areálu Sokola Živanice.

Jako hlavní rozhodčí duel odřídí jednatřicetiletý Václav Ježek a na čarách mu budou asistovat pánové Pavel Fišer a Filip Stieber. Delegátem utkání je pan Antonín Vancl.

                                                                          Mapa hřiště ZDE.

 

TJ SOKOL ŽIVANICE dosud ve 27 odehraných soutěžních kolech získal celkem 43 bodů s bilancí 13 výher - 4 remízy - 10 porážek se skóre 45:39. Tato bilance aktuálně řadí svěřence trenéra Romana Olivy a jeho asistenta Michala Ferčáka na 5.místo tabulky ČFL skupiny B.

V jarní části mají Živanice aktuální bilanci z 12 odehraných kol 6 výher - 1 remíza - 5 porážek se skóre 21:16, když porazily Pardubice B (5:0), Ústí nad Orlicí (2:1), Hradec Králové B (2:1), Slovan Liberec B (1:0), Bohemians B (4:3) a Jablonec B (2:1), remizovali s Chlumcem nad Cidlinou (1:1) a prohráli s SK Zápy (2:3), se Zbuzany (1:2), s FK Přepeře (0:1), s Velvary (0:2) a s Mladou Boleslaví (1:3).

V podzimní části ligové soutěže se oba týmy střetli v sobotu 23.října 2021 na přírodním trávníku fotbalového areálu v Dubí - Pozorce a vzájemné utkání skončilo výhrou Živanic 3:0 po poločase 2:0. Za hosty dvakrát skóroval Pavel Štěpánek a jednou David Pánek.

O minulém víkendu Živanice prohráli 1:3 na hřišti rezervy FK Mladá Boleslav. V tomto utkání nastoupily Živanice v následující sestavě: Vaníček - Buriánek, Spěvák, Vobejda, Polák - Kakrda (90. F.Pánek), Langr, Václavek (81. Knespl), Nikodem - Štěpánek (65. D.Pánek), Kopecký. Branku Živanic vstřelil v 80.minutě z penalty Kopecký.

B-tým FK Teplice v neděli vyhrál na domácím hřišti v Dubí - Pozorce 2:1 nad týmem FK Dukla Praha brankami Vojty Pokorného a Jakuba Hory a tento týden ve středu v dohrávce na hřišti FK Pardubice B remizoval 1:1, když branku Sklářů vstřelil Tadeáš Vachoušek.

Skláři chtějí v Živanicích navázat na výkon proti pražské Dukle a také na druhý poločas v Pardubicích a jsou odhodláni přivézt domů na Stínadla nějaký ten mistrovský bodík.

PREVIEW

Stínadla TV