Obrázek článku

V neděli se hraje v Jablonci

V neděli od 15 hodin se bude na jablonecké Střelnici hrát zápas 17. kola FORTUNA:LIGY mezi Jabloncem a Teplicemi. Oba celky se pohybují na chvostu tabulky, boj o body tak bude mít záchranářskou příchuť. Tepličtí jdou do derby po výhře 4:1 nad Zlínem, Jablonečtí se sbírají z vyřazení z Evropské konferenční ligy, ve čtvrtek padli 0:2 v Kluži.

„Skláři” už nejsou poslední, výhra nad „ševci” jim výrazně psychicky pomohla. „Výhra nám určitě pomohla, vždyť jsme nevyhráli dvanáct zápasů, měli jsme to v hlavách. Zaplaťpánbůh, že se to povedlo, ale jednou výhrou to nekončí; teď se ukáže, jestli dokážeme udělat nějakou šňůru. Třeba jako se nám to povedlo loni před Vánocemi. To pak i ty svátky jsou příjemnější,” přeje si útočník FK Teplice Jakub Mareš před svátky další bodový přísun.

Jablonec není v pohodě, v lize sice naposledy porazil 2:1 Bohemians, nachází se však až na průběžném dvanáctém místě; před duelem v Ďolíčku devětkrát nevyhrál. Ve čtvrtek bojoval o postup v Evropské konferenční lize, v Kluži ale neuspěl a padl 0:2, se soutěží se loučí.

„Neodehráli jsme žádný zápas ve skupině vyloženě špatně a nepropadli jsme. Mohli jsme postoupit a měli jsme na to. Ani v Alkmaaru jsme neodehráli špatný zápas. Je to prostě škoda. Hrozně nás to teď mrzí. Musíme se soustředit na ty zbylé dva ligové zápasy, abychom alespoň nějak zachránili tu situaci, v které teď jsme,” litoval vyřazení jablonecký Miloš Kratochvíl.

Trenér Petr Rada byl také smutný. „Měli jsme asi čtyři šance, ale dojíždíme na střeleckou produktivitu stejně jako v lize. Na postup jsme měli. Hráčům nemůžu moc vytknout, snažili se,” řekl.

Na souboj s radou se Mareš těší. Byl to právě uznávaný stratég, kdo dal v lize „Marymu” čuchnout. „Trénoval mě, dostával jsem pod ním hodně šancí. Je to férový chlap, dobrý trenér, ale vždy ho chci porazit. V srpnu se nám to povedlo, doma jsme hráli dobře. Tak uvidíme, jak to bude teď. Jablonec má nějaký výpadky, zranění, bude po zápase Konferenční evropský ligy. Ale víte, jak to je, záleží na momentálním nastavení hlavy.”

Jak dopadne derby Jablonec – Teplice? V neděli budeme moudřejší. Držte palce „žlutomodrým”!

Stínadla TV