Obrázek článku

V neděli přijede na Stínadla Hradec Králové

Po reprezentační přestávce fotbalisté Teplic přivítají ve své aréně v neděli od 16 hodin fotbalisty Hradce Králové. Severočeši chtějí konečně uspět a v tabulce si vylepšit své bodové konto.

Skláři využili pauzu k dobití baterek, pod novým koučem Zdenkem Frťalou absolvovali syté tréninkové jednotky. „První týden jsme se zaměřili hlavně na kondiční složku. Ale více méně vše bylo o herní kondici a o odstranění věcí, které nás postihly v posledních dvou utkáních. Vše jsme si zanalyzovali. Především jsme se zaměřili na to, aby hráči věřili ve své schopnosti; stále jim zdůrazňuji, aby se nebáli na sebe vzít zodpovědnost a aby se za jakéhokoliv stavu a průběhu nevzdávali," přibližuje teplický trenér.

Teplice trápí hra defenzivy, i na té Frťala a jeho asistenti pracovali. „Obrana není jen o třech čtyřech obráních, ale o hře celého týmu. Doba, kdy se do defenzivy zapojovalo jen pár hráčů, je pryč," tvrdí Zdenko Frťala. „Jsou situace, kterým jde předcházet. Důležité je vždy reagovat. Například po prohraném souboji se musí vyvinout maximální úsilí na znovuzapojení do obranné fáze."

Muž, který se žlutomodrými zažil tažení za ligovým stříbrem v sezoně 1998/1999 pochopitelně nezapomíná ani na ofenzivní fázi. V ní se Teplicím nedaří tak jako na podzim. „Soupeři se na Gninga a Žáka po podzimu více zaměřují. Automaticky by na sebe měli vzít odvahu jít do zakončení i jiní hráči."

Nastávající duel proti Hradci Frťala jako zápas sezony nebere. „Každý zápas pro nás bude zápas sezony. Hradec je tým, který je schopný svou týmovostí a vůli porážet i kvalitativně lepší týmy než je on. To je jeho největší zbraň," upozorňuje na Východočechy.

Byl to právě Frťala, který votroky mezi ligovou elitu přivedl. Bude proto nedělní souboj pro něj prestižní? „Lhal bych, kdybych řekl, že to pro mě nic neznamená. Strávil jsem v Hradci tři krásné roky, ke klubu jsem získal nadstandardní vztah. Teď ale trénuji Teplice. Chtěl bych ocenit trenéra Koubka a celý jeho realizační tým za způsob hry, kterém se prezentují. Před všemi mám velký respekt."

Jaký je Frťalův recept na úspěch? „Chci vycházet z toho, aby hráči devadesát minut odjezdili po prdeli. Jsem rád, že hráči začínají chápat věci, které po nich chci.

Hradec Králové je v tabulce na sympatickém sedmém místě. Před reprezentační přestávkou v Mladé Boleslavi prohrál se Spartou 0:2, padl i v předchozích pěti „domácích" duelech. Více se mu daří venku, naposledy na hřišti soupeře prohrál v listopadu. Nejlepším střelcem Hradce je šestigólový Filip Kubala.

V AGC Aréně Na Stínadlech začíná zápas FK Teplice - FC Hradec Králové v neděli v 16 hodin. Skláři naposledy porazili votroky 7. května 2017, pod lízátky tehdy vyhráli 2:0. Následujících pět zápasů (z toho tři ligové) prohráli. Naposledy se oba nedělní soupeři střetli 8. října minulého roku v Mladé Boleslavi. Hradec tehdy vyhrál 4:1. Poslední domácí výhra Teplic nad Východočechy se datuje k 22. říjnu 2010 (2:1).

Vstupenky na utkání jsou v prodeji ZDE. Utkání bude řídit Miroslav Zelinka s asistenty Janem Hurychem a Milanem Vyhnanovským. Čtvrtým rozhodčím bude Lukáš Raplík. U VARu zasednou Jan Petřík s Jakubem Šimáčkem.

Stínadla TV