Obrázek článku

V neděli nastoupíme ve Zlíně

Ve druhém kole nadstavbové části FORTUNA:LIGY jedou Teplice do Zlína. Zápas se bude hrát v neděli od 16 hodin, na Letné je hostí soupeř, který zatím skupinu o záchranu vede.

„Čeká nás další důležitý zápas. Měli jsme teď delší čas na přípravu, hodilo se to kvůli doléčení zranění a kvalitnímu potrénování. Věřím, že ten duel zvládneme, že přípravu na duel prodáme na hřišti,” řekl před výkopem trenér Teplic FK Teplice Jiří Jarošík.

Jeho tým v úvodním zápase nadstavby doma remizoval 2:2 s Bohemians, když dvakrát musel skóre dorovnávat. „Nejvíc si v tomto zápase cením toho, že tým dvakrát zvedl hlavu. Pořád máme záchranu ve svých rukou, důležité bude hrát jako tým a bojovat jako tým,” bral bod Jarošík. Zatím není jasné, kteří ze zraněných fotbalistů budou moct ve Zlíně nastoupit, někteří z nich ale už v týdnu trénovali s mužstvem.

Zlín pětkrát v řadě nevyhrál, na barážovou pozici má ale náskok čtyř bodů, Teplice pouze jeden. „Vnímáme, že jde o další důležitý zápas na domácím stadionu, který chceme zvládnout. Víme, že to nebude nic lehkého, protože poslední utkání proti Teplicím nám hrubě nevyšlo. Na Stínadlech jsme v prosinci nepodali vůbec dobrý výkon, nyní máme co napravovat,“ zaznělo z úst kouče domácích Jana Jelínka.

Ten věří, že jeho družina má na zdolání Severočechů. „Zápasy v nadstavbě provází velká nervozita, protože žádný z týmů nemá jistotu a potřebuje bodovat. My se musíme na utkání nachystat hlavně v hlavách, protože kvalitu na to, abychom Teplice porazili, máme.”

Stínadla TV