Obrázek článku

V neděli nastoupíme v Mladé Boleslavi proti Hradci Králové

Nedělní souboj 12. kola FORTUNA:LIGY mezi Hradcem Králové a Teplicemi startuje na stadionu v Mladé Boleslavi v 16 hodin. Domácí „votroci” budou hájit až překvapivě dobré postavení v tabulce, aktuálně jsou sedmí, hosté ze severu Čech prahnou po bodové injekci, zatím jsou totiž předposlední a už přes dva měsíce nevyhráli.

Naposledy hráli „skláři” doma s Plzní. Padli 0:1, nepředvedli ale vůbec špatný výkon. „Hrajeme dobře, ale nemáme body. Teď přijdou zápasy, kdy bychom body už měli získat. Bojovnost, kterou jsme měli proti Plzni, musíme přenést do těch důležitých zápasů,” říká teplický záložník Štěpán Krunert.

Proti Hradci by měl nastoupit i Robert Jukl, další středopolař z teplického celku. Zajímavostí je, že ve východočeské metropoli dlouhou dobu hrával. Jeho tatínek Richard je hradeckou legendou, nyní v klubu působí jako funkcionář, konkrétně jako generální manažer. „Těším se. Asi proběhne nějaké hecování, před zápasem se to zintenzivní. Ale nečekám, že by to na hřišti bylo nějak vypjaté,” říká teplický mladíček.
Na Stínadla putoval výměnou za Petra Kodeše. Jak se dívá na nedělní vzájemný duel exteplický defenzivní univerzál? „Já čekám hodně soubojů, bude to náročné. Jsme možná v komfortní zóně, ale všichni víme, že liga je ještě dlouhá. Musíme sbírat body, kde se dá. Budeme chtít vyhrát, všichni se vyhecujeme,” slibuje Kodeš boj.

A další perlička: v Hradci Králové je sportovním ředitelem bývalý fotbalista Teplic Jiří Sabou, jako asistent trenéra Koubka je na trenérské lavičce exteplický Stanislav Hejkal a v roli kouče brankářů pak na soupisce realizačního týmu najdeme Tomáše Poštulku, bývalého gólmana „žlutomodrých”.

Nedělní zápas tak slibuje zajímavou podívanou. Hrát se bude v Mladé Boleslavi, protože v Hradci Králové probíhá přestavba stadionu. Výkop je v 16.00. Utkání bude řídit Ondřej Berka s asisteny Matějem Vlčkem a Tomášem Mokruschem, čtvrtým rozhodčím bude Lukáš Raplík. U VARu bude Ondřej Pechanec a Lucie Ratajová.

Vstupenky do hostujícího sektoru je možné zakoupit pouze prostřednictvím internetového předprodeje ZDE, pokladna přímo na stadionu nebude otevřena.

Stínadla TV