Obrázek článku

V neděli nastoupíme na Spartě

V neděli od 18 hodin se bude na pražské Letné hrát zápas 14. kola FORTUNA:LIGY mezi Spartou a Teplicemi. Favorit utkání je jasný, a to nejen kvůli postavení obou týmů v tabulce. Severočeši totiž jedou do Prahy značně oslabeni, chybět jim budou především hráči z defenzivy.

Předchozí duel se Slovanem Liberec byl pro „skláře” velmi nešťastný. Nejenže ztratili všechny body po porážce 1:2, ale přišli také o stopery Mazucha, který má přetržený zkřížený vaz, Chlumeckého (čtvrtá ŽK) a Knapíka (ČK). „Trápí nás nejen obrana, ale i záloha,” říká trenér Jiří Jarošík. Kvůli dohodě klubů totiž v neděli nemůže hrát kmenový hráč Sparty Jan Fortelný, jenž je nyní na hostování na Stínadlech.

„Na Spartě můžeme jen překvapit. Upínat se musíme k zápasům, které pro nás budou životně důležité, jako třeba ten následující proti Pardubicím. Máme teď velké problémy se složením obrany, ale i zálohy. Šanci dostanou hráči, kteří budou moct ukázat, jestli mají na to hrát za Teplice. Hlavně apeluju na hráče, abychom nebyli nějak zbytečně vyloučení, protože to by nás stálo obrovské množství sil,” řekl Jarošík.

I Alois Hyčka ví, že uspět v Praze bude tentokrát těžší než dříve. „ Sestava bude splácaná, chybí hodně hráčů. Musíme se semknout, to je klíč. Můžeme překvapit, štěstí se může přiklonit na naši stranu. Třeba držet dlouho nula nula, pak nějaký brejk. Stát se může vše, třeba tu smůlu na Spartě prolomíme.”

Sparta je ve vyrovnaném čele tabulky na čtvrtém místě. Hodně branek dává, minimálně inkasuje. Ve čtvrtek hrála zápas Evropské ligy v Lyonu, padla 0:3. „Kvalita Lyonu je momentálně jinde než naše. Byli jsme důstojným soupeřem a měli jsme pasáže, kdy jsme byli hodně důstojným soupeřem. Nakonec se převaha a kvalita Lyonu prosadila. Jen mě mrzí, že se zápas rozhodl během tří minut, kdy jsme dostali dvě branky,” řekl trenér Sparty Pavel Vrba po skončení mezinárodního utkání.

Utkání bude řídit Jan Machálek s asistenty Kubrem a Hurychem, čtvrtým rozhodčím bude Ondřej Cieslar. U VARu budou Pavel Franěk a Lucie Ratajová, delegáty pak Zbyněk Rampáček a Josef Dvořáček.

Předprodej vstupenek pro hostující fanoušky probíhá přes internet ZDE.

Stínadla TV