Obrázek článku

V neděli nastoupíme na Slovácku

Nedělní 13. kolo svede proti sobě Slovácko, celek z Uherského Hradiště, a Teplice. Na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty je výkop stanovený na 16. hodinu.

V tabulce jsou oba celky v podpalubí, především od Slovácka se čekaly daleko lepší výkony. Mužstvo kouče Martina Svědíka reprezentuje Českou republiku sympaticky v Evropské konferenční lize, v té domácí ale tápe.

V Uherském Hradišti věří, že po dvou porážkách přijdou zase zápasy, v nichž se bude slavit zisk bodů. Do pohody by mohl pomoct úspěch v domácím poháru, v němž Slovácko ve středu porazilo jednoznačně druholigový Varnsdorf 6:0. „Věřím, že se naši útočníci dostali do pohody. Proti Teplicím nás pochopitelně čeká těžší zápas. Věřím, že nám výhra pomůže psychicky,” říká asistent hlavního trenéra Josef Mucha. „V lize se nám moc nedaří. Snažíme se vše zlomit pracovitostí. Chceme se dostat na vítěznou vlnu,” přidává Michal Tomič, obránce 1. FC Slovácko.

Co se formy v lize týče, Teplice píší podobný příběh jako jejich nedělní sok. Také prohrály dva zápasy v řadě a také si spravily chuť v domácí pohárové soutěži. Po vítězství 3:0 v Příbrami doufají, že psychická složka podpoří tu fyzickou. „Potřebovali jsme přerušit špatnou sérii. Doufám, že nás pohár dobře naladí. Na Slovácku chceme předvést dobrý výkon jako v Příbrami,” tvrdí trenér sklářů Jiří Jarošík.

Co bylo klíčem k výhře na hřišti druholigového celku? „Pomohl nám rychlý gól. Terén byl těžký, čvachtalo to. Byl to spíš boj. Je dobře, že jsme nehráli žádné prodloužení, možná jsme trošku ušetřili síly. Na Slovácko se nám pojede lépe. Chceme si tam po dvou porážkách v lize spravit chuť. Doufám, že nějaké body odvezeme,” přeje si nedělní úspěch záložník Severočechů Lukáš Mareček.

Utkání se Slováckem bude rozhodovat Marek Radina s asistenty Janem Váňou a Zdeňkem Arnoštem, čtvrtým rozhodčím bude Stanislav Volek. U VARu budou Pavel Franěk a Dalibor Černý.

Stínadla TV