Obrázek článku

V neděli míříme na hřiště Jablonce

Potvrdit nečekaný domácí bod z duelu se Slavií a předvést dobrý výkon - to je cíl Teplic do nedělního střetnutí v Jablonci (15), kde se střetnou dva celky ohrožené pádem na dno prvoligové tabulky.

Skláři v minulém kole remizovali doma 1:1 s vedoucí Slavií Praha, jejich trenér Jiří Jarošík doufá, že se jeho družina konečně probrala ze zimního spánku. „Kéž bychom navázali na Slavii. Už to ale není zápas, kdy nemáme co ztratit. Hrajeme o hodně!"

Podobné střetnutí už Tepličtí hráli ve Zlíně. I tam je čekal tabulkový soused, který rovně potřeboval body pro záchranu elitní soutěže. „Tam jsme se také chtěli dobře připravit na soupeře a bodnout ho do jeho slabých míst. Místo toho jsme ale bodli sami sebe vlastními individuálními hrubými chybami. Těch se musíme vyvarovat," tvrdí Jarošík.

Pro žlutomodré bude zároveň důležité zopakovat dobrý výkon z předešlého kola, což jim v minulosti nejednou dělalo obtíže. „Je to asi hlavně o hlavě. Celý týden tým motivujete, povídáte si o tom všem, ale pak si to hráči stejně udělají podle svého. Já tu mentalitu nechápu. Hrál jsem venku, tam je to jiné, tam se každý snaží úspěch zopakovat, držet se ho, být na vítězné vlně. V Čechách mi často přijde, že je nám to jedno," míní teplický kouč.

Co si myslí o nedělním soupeři? „Jablonci to na Spartě v minulém kole moc nešlo, nelíbil se mi. Ale měl minus dva tři hráče, které teď zapojí. Možná po tom, co dostal za uši, bude hrát jinak, protože cítí, že pro něj je zápas s námi důležitější."

Jarošík bude zvažovat, jakou sestavu pro duel na Střelnici sestaví. Hráči, kteří dostali proti Slavii šanci, ukázali určitý potenciál. „Ale také tam nebylo vše ideální. Hlavně tam byla bojovnost, nasazení. Chceme ale i hrát fotbal. Navíc musíme brát ohled na soupeře, na jeho taktiku, rozestavení..."

V tabulce jsou Teplice čtrnácté, na svém kontě mají 20 bodů. Pokud by na této pozici setrvaly i po závěrečném kole nadstavby, musely by opět hrát baráž. Stejný bodový zisk má ale i Jablonec, spodek šestnáctičlenného pořadí je totiž našlapaný. V každém zápase proto jde o hodně, obzvláště pak, pokud spolu hrají tabulkoví sousedé. Toho si jsou moc dobře vědomi i pod Ještědem. „Tabulka je hodně vyrovnaná i dole, což tady dříve tolik nebylo. Po podzimu o hodně poslední Pardubice se zvedly, ale ještě je dost kol do konce. Musíme se připravit na každý duel, burcuje jablonecký trenér David Horejš.

Před zápasem s Teplicemi vyhlíží návrat zraněných hráčů. „Všechna střetnutí teď budou těžká, bude to o naší optimální formě. Potřebujeme, aby se nám někteří hráči uzdravili a vrátili. Věřím, že zápas s Teplicemi zvládneme." Jeho tým prý ale musí předvést daleko lepší výkon než na Letné. „Neměli jsme absolutně žádnou kvalitu na míči, byla tam obrovská nepřesnost a nervozita. Je to zklamání, musíme makat dál. Na chybějící hráče se nechci vymlouvat. Špatně jsme řešili situace a z toho pramenil tlak Sparty," bědoval Horejš po jasné partii.

Zápas FK Jablonec - FK Teplice se bude hrát v neděli od 15 hodin. Rozhodovat ho bude trojice Pavel Orel, Petr Caletka, Lukáš Slavíček, čtvrtým rozhodčím bude Karel Rouček. U VARu zasedne Jana Adámková a Marek Rodina.

Stínadla TV