Obrázek článku

V neděli hostí B-tým na Mexiku Jablonec

V neděli 2. 10. hostí B-tým Sklářů v mistrovském utkání 9.kola Fortuna ČFL tým FK JABLONEC B. Utkání má výkop dopoledne v 10:00 na přírodním trávníku na Mexiku v areálu stadionu Na Stínadlech

Pro fanoušky je v neděli dopoledne k dispozici parkování pouze u Sportovní haly Teplice, nejbližší okolí stadionu již bude uzavřeno pro automobily z důvodu odpoledního ligového utkání. Děkujeme za pochopení a těšíme se na Vás!

Jako hlavní rozhodčí utkání odřídí třiatřicetiletý sudí Jan Kastl ze Staňkova. Na čarách mu budou s praporkem asistovat zkušení arbitři, čtyřiačtyřicetiletý Václav Kubec a dvaačtyřicetiletý František Cihlář. Delegátem utkání je čtyřiapadesátiletý Petr Černý.

FK JABLONEC B je aktuálně na 14.místě tabulky ČFL se ziskem 5 bodů s bilancí 1 výhra - 2 remízy - 5 porážek s celkovým skóre 8:12. 

Přehled dosavadních výsledků B-týmu Jablonce v rámci ČFL 2022/23:


    


Hlavní trenérem rezervy FK Jablonec je pětapadesátiletý jablonecký rodák Džimis Bekakis. V československé lize hrál za RH Cheb. Nastoupil v 7 ligových utkáních. V nižších soutěžích hrál za VTJ Tábor a FK Teplice ( 1985-86 a 1989-92 ). Po skončení aktivní kariéry působí jako trenér. Na pozici asistenta má za sebou například angažmá v nejvyšší tuzemské soutěži ve Slovanu Liberec a také v FK Teplice.  

Asistentem Džimise Bekakise u jablonecké rezervy je dvaatřicetiletý René Feri, který působil v Jablonci jako trenér mládežnických týmů.

Nejlepšími střelci Jablonce jsou v dosavadním průběhu aktuálního ročníku ČFL Dominik Pleštil (č.24) a Ondřej Podzimek (č.21), když oba dokázali vstřelit 2 branky. 

Nejvíce odehraných minut v aktuální sezóně v dresu Jablonce mají zkušení hráči  Jan Vošahlík (č.11), Ondřej Rozkovec (č.8), Jaroslav Diviš (č.9), Nikolas Daníček (č.16) a také osmnáctiletý David Nykrýn (č.20). 

Nejvíce odchytaných minut v brance jablonecké rezervy má dvacetiletý David Surovčík (č.33).

Poslední vzájemné soutěžní utkání v rámci uplynulého soutěžního ročníku ČFL 2021/22 sehráli oba týmy v sobotu 30.dubna 2022 na přírodním trávníku areálu FK Jiskra Mšeno v jabloneckých Břízkách a tento duel skončil výhrou Jablonce 3:1 po poločase 2:1, když branky domácích vstřelili Daníček, Ali-Abubakar a Kinčl. Jedinou branku hostů vstřelil moldavský záložník Vicu Bulmaga.

PREVIEW

Stínadla TV