Obrázek článku

Už v úterý se hraje v Karviné

V rychlém sledu pokračuje skupina o záchranu, která se hraje v rámci nadstavbové části FORTUNA:LIGY. Teplice, které zatím získaly ze tří zápasů jen jeden bod, zajíždějí do Karviné. Ta je již jistým sestupujícím. Utkání startuje v úterý, v 19 hodin.

Skláři v sobotu doma prohráli s Jabloncem 0:1 a pro to, aby se vyhnuli baráži, musí zbývající dva zápasy vyhrát a zároveň doufat, že jejich soupeři budou body ztrácet. „Věděli jsme, že to s Jabloncem rozhodující zápas v té skupině, bohužel jsme ho prohráli. Kluci se snažili, fotbalu tam ale moc nebylo. Já s baráží nepočítám. Pokud bude dál šance, budeme o ní bojovat. Uvidíme, co ostatní výsledky. Teď se hraje o všechno, vypadlo nám šest hráčů. Sice se nám tři už vrátili, ale furt je to znát, ten náš kádr není moc široký,“ mrzí trenéra Teplic Jiřího Jarošíka aktuální situace.

Do Karviné jedou Severočeši s jediným cílem - vyhrát a posílit tak svou naději na třináctou příčku, která by znamenala záchranu v lize po nadstavbové části.
Karviná se svým osudem už nic nenadělá, v příští sezoně bude hrát pouze druhou ligu. To ale neznamená, že by v úterý vydala žlutomodrým všechny tři body bez boje. „Protože si fanoušci moc radosti během sezóny neužili, tak se s nimi chceme na prvoligové scéně rozloučit třemi body. Na první nadstavbový zápas proti Zlínu vytvořili naprosto perfektní atmosféru. Byli fakt slyšet a neúnavně nás povzbuzovali. Slušelo by se tedy v úterý vyhrát speciálně pro ně,“ přeje si výhru karvinský brankář Jiří Ciupa.

Stínadla TV