Obrázek článku

Už v úterý se hraje doma proti Mladé Boleslavi!

​V rychlém sledu pokračuje nejvyšší fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA. V předposledním kole základní části budou hrát Teplice v úterý na Stínadlech s Mladou Boleslaví, zápas startuje v 17.30 hodin.

Skláři si díky sobotní výhře 2:1 v Olomouci polepšili, na poslední Zlín nyní mají na čtrnácté příčce náskok osmi bodů, naopak na mimobarážové pozice je jejich ztráta minimální. „Vítězství bylo odměnou pro kluky za to, jak celý zápas dřeli a plnili pokyny. Přidali se k nim i střídající hráči," velebil tříbodový zisk kouč „sklářů" Zdenko Frťala.

Pod jeho vedením Tepličtí ze šesti zápasů získali deset bodů, v úterý večer budou chtít bodový zisk rozšířit. To, že se hraje dva dny po duelu na Hané, prý nebude problém. „Co se týče kondičních parametrů, tak jsou hráči připraveni dobře Podáme stoprocentní výkon!" slibuje Frťala.

Mladá Boleslav je osmá, má jen o pět bodů více než Severočeši. „Je to tým, který možná měl jiné ambice před soutěží. Podle mě postavení v tabulce neodpovídá jeho kvalitě. Jsou tam zkušení hráči a trenér Hoftych, který chce hrát agresivní fotbal. I on má velkou zkušenost. Jeho rukopis je znát. Nebezpeční hráči? Třeba Kušej, Škoda," jmenuje teplický kouč.

Právě Vasil Kušej rozhodl v posledním ligovém kole o výhře 1:0 Mladé Boleslavi nad Ostravou svou brankou. „Vasil dělá velké pokroky," chválí Pavel Hoftych svého svěřence.

Mladá Boleslav má ještě šanci dostat se do skupiny, která bude hrát o titul. Ale... „Za jarní výsledky do ní nepatříme, uhráli jsme málo vítězství. V tuhle chvíli nemáme v první šestce co dělat, ale věřím, že se o ni přihlásíme v příští sezoně," zdvihá prst Hoftych.

V jaké fazoně se Středočeši představí v úterý v Teplicích?

Záležet bude také na tom, co jim Tepličtí dovolí. „Určitě chceme získat tři body, v závěru soutěže je každý bod nesmírně důležitý. Sice jsme na konci ročníku, ale fyzicky jsme na tom dobře. A co se týče psychické kondice, tak ta se vždy odvíjí od toho, jak se daří výsledkově. Obecně je psychika tím nejdůležitějším faktorem. My si uvědomujeme, že každý zápas pro nás je mega důležitý. Musíme i proti Mladé Boleslavi věřit ve vlastní schopnosti a kvality," podotýká Frťala.

Utkání bude řídit Dominik Starý s asistenty Lucií Ratajovou a Lukášem Machačem, čtvrtým rozhodčím bude Karel Rouček. U VARu zasedne Tomáš Kocourek s Jakubem Šimáčkem. Delegáty zápasu jsou Radek Kocián a Tomáš Farský. Vstupenky je možné zakoupit
ZDE.

Stínadla TV