Obrázek článku

U19 | Rozhovor s trenérem Janem Rezkem

Zimní příprava mládežnických týmů FK Teplice je momentálně v plném proudu a proto jsme položili několik otázek trenérovi Janu Rezkovi (40), který je již druhým rokem od července 2021 asistentem hlavního trenéra Ondřeje Prášila a společně vedou nejstarší dorost Sklářů v České lize staršího dorostu U19 B.

Jan Rezek, rodák z Teplic ( *5.5.1982 ), má na svém kontě v české nejvyšší soutěži celkem 16 sezón během kterých odehrál 344 utkání, vstřelil 49 branek a přidal 30 asistencí. Zahrál si také více než dvě desítky zápasů za reprezentaci a v dresu se lvíčkem na prsou dokázal vstřelit 4 branky.

V Teplicích válel na startu své kariéry. Vybojoval ve žluto-modrém dresu Sklářů vítězství v domácím poháru a zahrál si památné zápasy v Poháru UEFA s Feyenoordem a Kaiserslauternem. Poté během své kariéry prošel pražskou Spartou, plzeňskou Viktorií a také několika zahraničními kluby - FK Kubáň Krasnodar, Anorthosis Famagusta, Čchang-čchun Ja-tchaj, Apollon Limassol a Ermis Aradippou. Na Stínadla se ještě vrátil v sezóně 2017/18 a závěrečné roky své prvoligové kariéry pak odehrál v Příbrami. 

Momentálně své fotbalové umění čtyřicetiletý Jan Rezek předvádí i nadále ve žluto-modrém dresu B-týmu Sklářů v České fotbalové lize.

Honzo, jak hodnotíte podzimní část sezóny vašeho týmu v České lize staršího dorostu U19 B ?

"Aktuální sezónu jsme začali vydařeným letním soustředěním v Roudnici, kde jsme byli společně s dorostem U18, který trénuje Petr Fousek společně s Vláďou Köckem.

V podzimní části jsme skončili na 3.místě ligové tabulky s odstupem 9 bodů za pražskou Slavií a 4 bodů za Slovanem Liberec. V tabulce domácích zápasů jsme skončili na 1. místě s bilancí 9 vítězství a 1 porážky se skóre 29:5. Ovšem v tabulce venkovních utkání nám patří až 6.místo s bilancí 4 vítězství, 1 remíza a 4 prohry se skóre 20:13.

A právě výkony na venkovních hřištích nás připravili o lepší postavení v tabulce. Je to jedna z věcí, na které budeme muset zapracovat, společně se zápasy, kde kluci nastupují v roli favorita a ne úplně vždy jsme tyto zápasy dokázali zvládnout jak herně, tak i výsledkově.

Obrovským pozitivem je charakter našich hráčů, na klucích je vidět obrovská chuť a touha se neustále zlepšovat. Společně se tak chceme do poslední chvíle rvát o náš vysněný cíl, kterým je postup do nejvyšší celostátní dorostenecké soutěže."

Co všechno máte v plánu v rámci právě probíhající zimní přípravy ?

"Přípravu jsme zahájili již 5.ledna v domácích podmínkách na UMT areálu stadionu Na Stínadlech. Ve druhém lednovém týdnu, od 9. do 13.ledna jsme společně s naší osmnáctkou absolvovali soustředění ve Ski areálu Klíny, kde jsme stejně jako v minulém roce nabírali hlavně kondici pro jarní a zároveň klíčovou část této sezóny. Soustředění jsme také pojali jako teambuildingovou akci s důrazem na budování vztahů mezi kluky tak, aby vytvořili i mentálně silný tým, který v každé situaci potáhne za jeden provaz. V nadcházejících dnech nás čekají také plánované přípravné zápasy, kde rozhodně dostanou prostor všichni hráči našeho kádru, tak aby mohli ukázat své fotbalové a také morální kvality."

Jaké máte konkrétní cíle s devatenáctkou Sklářů pro jarní část mistrovské soutěže ?

"Cíle máme samozřejmě ty nejvyšší jaké mohou být. Chceme naše hráče posunout jak fotbalově, tak samozřejmě i po lidské stránce. Chceme jim pomoci hlavně v plnění jejich fotbalových snů, ale chceme být také nápomocni i při plnění jejich snů v osobním životě. 

Našim společným cílem a snem je postup do 1.Celostátní ligy dorostu, protože ta nám může nejvíce pomoci v rozvoji našich talentovaných hráčů a do Teplic nejvyšší dorostenecké soutěže podle mého názoru rozhodně patří." 

  U19

Horní řada: Michal Trnovec, Enis Hopi, Jonáš Bzura, Pavel Šimonovský, Martin Kříž, Jakub Slivka.

Prostřední řada: Daniela Kalvodová – Fyzioterapeutka, Václav Bartoš, Vít Čítek, Matyáš Lána, Patrik Kolář, Jakub Johana, Přemysl Lipš – trenér brankářů.

Dolní řada: Matěj Polcar, Tomáš Sůra, Kryštof Hloušek, Ondřej Prášil – trenér, Jan Rezek – trenér, Jakub Port, Matyáš Korselt, Radek Charvát.

Stínadla TV