Obrázek článku

U17 | Rozhovor s trenérem Davidem Šourkem

Zimní příprava je již v plném proudu a jako dalšího z trenérů jsme pro Vás vyzpovídali hlavního trenéra mladšího dorostu U17 Davida Šourka (31), který společně s o dva roky mladším trenérským kolegou a kamarádem Bohumilem Kudrhaltem (29) trénují mladé Skláře ročníku narození 2006 v České lize mladšího dorostu U17.

David Šourek ( *24.09.1991 ) pochází ze severočeského města Chomutov, kde také hrával fotbal za tamní mládežnické týmy. Po zahájení studia na ústecké Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně začal David také zároveň svou první trenérskou štaci v FK Ústí nad Labem, která se nakonec protáhla až na 7 let a on trénoval mladé ústecké naděje od přípravek až po dorosty.

Celkem dvakrát absolvoval trenérskou stáž ve fotbalové akademii La Fábrica v tréninkovém centru Valdebedas, která je mládežnickou akademií španělského velkoklubu Real Madrid CF.

Od roku 2019 trénuje v FK Teplice mladší dorostence a v současné době také působí jako učitel a koordinátor mimoškolní činnosti na Střední škole AGC a.s., kde studují členové mládežnické akademie žluto-modrých.

Společně s Honzou Rezkem David Šourek uspěl na přijímacích zkouškách pro studium nejvyšší trenérské PROFI licence UEFA PRO, kterou od února 2022 společně také studují.

   

Davide, jak hodnotíte podzimní část sezóny vašeho týmu v České lize mladšího dorostu U17 ?

Celkově jsme skončili na 4. místě za Slavií, Libercem a Bohemians s celkovým ziskem 41 bodů s bilancí 13 výher - 2 remízy - 4 porážky a se skóre 73:37. 

Nepovedl se nám samotný začátek této sezóny, kdy jsme nebyli pevní v defenzivě a inkasovali zbytečné góly. Postupem času se celkový projev zlepšil a až na utkání se Slavií a Plzní jsme zpevnili a stabilizovali celkový herní projev. 

Směrem do ofenzivy tým fungoval velmi slušně a vytvářel si velké množství šancí, jejichž proměňování by ovšem mohlo být ještě o něco lepší. 

Prezentovali jsme se atraktivním fotbalem s držením míče, výstavbou od brankáře, vysokým presinkem a odvahou na všech částech hřiště.

Co vše máte v plánu v rámci právě probíhající zimní přípravy ?

Zimní přípravu jsme zahájili v pondělí 9.ledna úvodním tréninkem na UMT areálu stadionu Na Stínadlech. 

V úvodním přípravném utkání jsme měli možnost poměřit síly s mladším dorostem SG Dynamo Dresden. 

V minulém týdnu jsme absolvovali herní soustředění v Uherského Brodu, kde jsme se postupně utkali se Zlínem a na závěr soustředění také s Hodonínem. 

Před námi jsou ještě přípravná utkání s Meteorem Praha, Karlovými Vary a na závěr přípravy jako generálka na jarní část mistrovské soutěže nás čeká duel s mladším dorostem pražské Dukly.

Kádr našeho týmu dostál několika změn, kdy 1 hráč odešel do Sparty Praha a 3 hráči byli posunuti do kategorie staršího dorostu U18. Takže nás čeká určitá adaptace, ale věřím, že vše zvládneme a odchozí hráče dokážeme plnohodnotně nahradit.

Davide, jaké máte konkrétní cíle se sedmnáctkou Sklářů pro jarní část mistrovské soutěže ?

Do jarní části si chceme přenést klid na míči, ale zlepšit chování týmu při propadu a zejména pokud máme míč na svých kopačkách musíme zapracovat na ještě větší aktivitě bez míče a součinnosti tří a více hráčů.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem hráčům, že při tak náročném podzimu vše zvládli ve velmi vysoké intenzitě.

Zároveň děkuji trenérům ostatních kategorií a všem dalším lidem, kteří se podílejí na chodu mládežnického úseku FK Teplice a spoluvytvářejí tak podmínky pro fungování nejen našeho týmu U17.

U17

Horní řada: Marek Dbalý, Robert Spálený, Marek Stožický, Adam Přenosil, Lukáš Hřebík, Petr Sokol.

Prostřední řada: Daniela Kalvodová - fyzioterapeutka, Martin Foretník, Josef Myška, Jakub Tichý, Miroslav Tvrdík, Petr Voráček, Jan Turek, Aleš Terynek, Ondřej Chlad - kondiční trenér.

Dolní řada: Matěj Vošáhlík, Rostislav Senft, Šimon Schönbauer, David Šourek - trenér, Bohumil Kudrhalt - trenér, Filip Eisner, Lucas Reynolds, Jan Vaník.

Stínadla TV