Obrázek článku

Tomáš Vondrášek: Podpora fanoušků je pro nás moc důležitá!

Více než dva měsíce marodil Tomáš Vondrášek s natrženým svalem. Vrátil se při výhře nad Hradcem Králové, poté byl v základu i v Českých Budějovicích, kde skláři znovu zvítězili. Za štístko se ale nepovažuje. „Před návratem do ligy jsem hrál dvakrát za béčko a dvakrát jsme prohráli, takže žádné štístko nejsem," usmívá se „Vondy".

Přišel, viděl, zvítězil. Tak by se dal popsat tvůj návrat do ligy. Jaké z toho máš pocity?
V první řadě jsem rád, že jsem se po dvou měsících dal do pořádku a že jsem zdravý. Jsem rád, že se dva zápasy takhle zvládli.

Co je teď v týmu jinak?
Je to nějakým způsobem jiné. Ale nechci říkat, jestli lepší nebo horší. Teď si musíme užít toho, že jsme se nadechli a že máme za sebou dva vítězné zápasy. Všichni víme, co nás k tomu vedlo. Nesmíme polevit. Bolelo nás to, bolí a bolet bude, ale musíme zůstat u pracovitosti, správného přístupu. Věřím, že zase budeme odměněni.

Trenér Frťala říkal, že právě ten přístup je teď základem toho, že se daří.
Ano, to musím souhlasit. To je asi jeden z těch menších rozdílů. Věříme, že když nikdo z nás nepoleví, tak nás ten fotbal zase musí odměnit.

Dalším menším rozdílem je i odlišné rozestavení. Jak tobě vyhovuje?
Já jsem zvyklý na obě varianty - jak na čtyřku, tak na trojku. Hrál jsem stopera, halfbeka, asi úplně vše. Ve finále mi to je jedno, hlavně když budeme bodovat a jako tým budeme úspěšní.

V sobotu přijde na Stínadla Slovácko. Jaký je to soupeř?
Vždy nepříjemný! Pro nás je důležité, jestli hrajeme doma, nebo u něj. Tam se nám totiž poslední dobou nedaří, ale doma jsou to vyrovnané zápasy. Pamatuji si, že jsme u nás Slovácko uměli porážet. Ale pokud polevíme v tom, co máme nastavené, tak úspěšní nebudeme. Věřím v sílu našeho mančaftu.

Slovácku se nyní moc nedaří...
S trenéry si něco řekneme u videa. Máme k soupeři respekt. Sezonu má i tak dobrou. Teď je tam zádrhel, ale v lize je to prostě vyrovnané, nic to neznamená. Určitě k nám Slovácko nepřijede odevzdat body, naopak budou víc bojovat, aby si ty ztracené zase vzalo.

Pro vás ten zápas bude opět strašně důležitý, protože si znovu můžete v boji o záchranu polepšit. Pořád máte velkou šanci vyhnout se baráži.
To je pravda, naděje je. Já na tabulku moc nekoukám. Když jsem slýchal, že jsme poslední, tak jsem se ani nepodíval, takže já nás na tom posledním místě neviděl. (úsměv) Teď se nám určitě může lépe dýchat, ale všichni víme, jaká práce za tím je.

V Českých Budějovicích vás hnali fanoušci. Co jim vzkážeš?
Bylo to tam moc fajn. Už když jsme vylezli na rozcvičku, tak tam byli a byli slyšet. Cítili jsme tu podporu, za to jim moc děkujeme. I když se nedařilo, tak fandové nad námi nezlomili hůl a jezdili nám fandit ven. Jsme rádi, že jsme s nimi mohli slavit tři body. Pro nás je jejich podpora hodně důležitá; doma umí udělat parádní atmosféru, tak věřím, že tomu tak bude. A také, že se znovu budeme po zápase s nimi těšit z bodů.

Stínadla TV