Obrázek článku

Tomáš Grigar: Doufám, že nám zápas se Slavií pomůže a už budeme sbírat body.

Brankář Tomáš Grigar opět prokázal při sobotním utkání se Slavií svou extratřídu, když chytil pokutový kop van Burenovi a poté zlikvidoval jasnou šancí Hronka. Sešívaní ale na Stínadlech kopali dva pokutové kopy, Tecl se z toho druhého nemýlil. Duel Teplice - Slavia tak skončil remízou 1:1, Grigar však byl jeho hrdinou.

Tomáši, škoda té druhé penalty. Byl to faul?
Viděl jsem, jak míč proletěl za naši obranu, chtěl jsem Hronkovi vyběhnout pod nohy, ale píchnul si to přede mě. Byla to bohužel jasná penalta.

Už před tím jsi jednu van Burenovi chytil.
Musím se na ten zákrok, který jí předcházel, podívat. Urby říkal, že se ho nedotkl, a pak ještě jestli to bylo před vápnem. Van Buren si vybral místo, já to trefil. Ale Tecl čekal na můj pohyb.

Přesto jste Slavii obrali o body, čímž jste velmi překvapili; mimochodem kurzy na vaše vítězství byly snad nejvyšší ve vaší domácí historii.
Aspoň jsme zamotali ligu. Vepředu to bude zajímavé. Ale musím všechny pochválit za to, jak jsme to zvládli, i když jsme měli řadu hráčů vykartovaných a zraněných. Slavii jsme pouštěli do minima šancí, hráli jsme výborně. Hrozili jsme, mohli jsme dát ještě jednu branku zkraje druhé půle. To by bylo hned veselejší.

Fanoušci se budou ptát na to, proč takhle nehrajete i proti tabulkově slabším soupeřům.
Je to pravda. Bohužel ty zápasy, které potřebujeme zvládat, nezvládáme. Ono je také jiné hrát pod světly před deseti tisícemi fanoušků než před daleko nižší návštěvou. Ale mají pravdu, zápasy s Bohemians a Zlínem jsme bodově měli zvládnout.

Co vám proti Slavii nejvíc pomohlo? Co byl ten hlavní atribut, že jste hráli dobře?
Jednoznačně to byl ten první gól. Vždy nám pomůže, když dáme první branku. To se pak hraje jinak.

Bod s vedoucím celkem vám jistě pomůže psychicky.
Určitě. Hráli jsme se Slavií, nikdo nám nevěřil. Doufám, že nám to opravdu pomůže a budeme sbírat body.

Stínadla TV