Obrázek článku

Tomáš Grigar: Chtěli jsme být víc na balónu

Tomáš Grigar se po delší době vrátil v lize do branky. V Uherském Hradišti podal dobrý výkon, bohužel v závěru duelu dvakrát inkasoval a Teplice tak se se Slováckem prohrály 1:2.

Co se člověku honí hlavou po zápase, ve kterém jeho tým měl blízko ke třem bodům?
Pro oba dva týmy to byl důležitý zápas, protože si mohl hodně pomoct ten, kdo by ho vyhrál. Teď nás čeká domů hodně nepříjemná cesta.

Koledovali jste si?
Chtěli jsme být víc na balonu, ale bohužel nás Slovácko zmáčklo. Bylo tam hodně centrů, bylo jen otázkou času, kdy gól dostaneme. Je špatně, že pět minut před koncem vedeme, ale zápas prohrajeme. Měli jsme to urvat aspoň na remízu. Domácí by asi byli spokojení, my relativně také. Teď ale nemáme nic.

Proč vás Slovácko ve druhé půli tak zmáčklo? Docházely vám síly?
Bylo špatné to, že jsme nechali Michala Kadlece, levého stopera, za poločas snad pětkrát odcentrovat. To nám udělalo zmatek vzadu, špatně jsme si přebírali hráče. Tenhle moment asi rozhodl, sypalo se nám do vápna hodně centrů.

Vyčítáte si první inkasovaný gól, kdy jste míč nechytil na přední tyči?
Byl to přetažený centr. Myslím, že to Vecheta chtěl vracet ještě před branku. Jak jsme se posouval, tak jsem tam dával ruce, míč lízal tyčku a já si ho hodil do brány. Chtěl jsem to samozřejmě vyndat ven, ale bohužel.

Věděl jste dopředu, že budete chytat?
Včera si nás trenéři po večeři zavolali. Sdělili nám svůj plán s protočením gólmanů.

Stínadla TV