Obrázek článku

Tipsport liga: Pardubice - Teplice 1:1 (1:0)

V posledním utkání zimní Tipsport Ligy vyzval teplický tým Pardubice na umělé trávě Xaverovského areálu v Horních Počernicích.

Svěřenci Jiřího Jarošíka vstoupili do zápasu s pozměněným rozestavením a jejich vysoké napadání dělalo Pardubicím velké problémy. K šancím se ale dostávali jen zřídka, nejprve střelu Křišťana zblokovala obrana a vzápětí hlavička Chaloupka po rohovém kopu mířila mimo. Pardubice se prosadily v 19. minutě z první střely na branku, která mezi nohama Muchy zamířila do sítě. O další tři minuty později Mucha skvěle zakročil proti další střele pardubických hráčů. Na druhé straně pak mířila tečovaná střela Kučery mimo a následně střely Emmera a opět Kučery zblokovala obrana. Příležitost měl také Čišovský, který centr Vachouška poslal jen mimo branku.

Po změně stran přešel teplický tým k rozestavení se třemi obránci a na wingbeky se postavili Urbanec se střídajícím Kodadem. Na úvod poločasu to zkoušel z dálky Trubač, ale brankář Budinský bezproblémů chytil. V 56. minutě se mohly Pardubice prosadit podruhé, ovšem míč směřující do branky vykopl Chaloupek. Srovnání měl na kopačce po hodině hry Vachoušek, jenže jeho tečovaný pokus jen proskákal kolem levé tyče. Postupem času se začal hrát fotbal nahoru dolů, ve kterém měli více ze hry tepličtí hráči, jenže do velkých šancí ne a ne se dostat. Srovnat tak dokázal až 80. minutě Kodad, který zužitkoval rychlého brejku a nahrávky Trubače. Zápas tak skončil remizou 1:1.

Pardubice - Teplice 1:1 (1:0)
Branky Teplic:
80. Kodad.
Sestava Teplic:
Mucha - Emmer (46. Kodad), Chaloupek (84. Lukáš), Knapík, Urbanec - Kučera (73. Tsykalo), Mareček, Křišťan (60. Čerepkai) - Čičovský, Trubač - Vachoušek (60. Žák).

Stínadla TV