Obrázek článku

Tipsport liga 2022: Mladá Boleslav - Teplice 4:1 (0:1)

Teplický tým dnes odehrál druhé utkání v rámci zimní Tipsport ligy, v rámci skupiny B v Mladé Boleslavi se střetl s domácím týmem. Poprvé v dresu Teplic se v tomto zápase představili Filipové Mucha a Žák, kteří přišli před startem přípravy z Prostějova.

Svěřenci Jiřího Jarošíka byli v prvním poločase lepším týmem, nováček Žák to zkoušel po čtvrthodině hry střelou z levé strany, ale Šerák v brance Boleslavi byl pozorný. V 21. minutě mířil těsně vedle pro změnu Trubač. Lépe si stejný hráč vedl o několik minut později, Vondrášek vrátil přetažený centr Marečka před branku, kde ho sklepl Žák pro Trubače, který už tentokrát pálil přesně. Zahrozili také domácí, Mužík měl velkou příležitost, ale vychytal ho Filip Mucha.

Po změně stran udělal domácí tým v sestavě několik změn, zatímco teplický tým zůstal ve stejném složení. Boleslav poté začala být lepším týmem na hřišti a také dokázala vyrovnat, Pech dostal míč ve vápně, uvolnil se přes Vondráška a srovnal. Jenže to nebylo vše, vzápětí otočil skóre Hlavatý a v 67. minutě se prosadil také Ewerthon. Domácí tak vedli již o dvě branky. Obrovské šance na snížení měli tepličtí hráči čtvrthodiny před koncem, když nejprve tvrdě pálil Jukl, který orazítkoval tyč, a vzápětí z dorážky trefil Ledecký brankáře. Další příležitost mohl vypracovat testovaný Prošek Ledeckému v závěrečné desetiminutovce, jenže jeho přihrávku zblokoval obránce. Poslední slovo tak nakonec měla opět Boleslav, když Ewerthon v samotném závěru přidal čtvrtou branku. Teplický tým tak utkání s Mladou Boleslaví prohrál 1:4 a v sobotu ho čeká poslední utkání Tipsport ligy proti Táborsku.

Mladá Boleslav - Teplice 4:1 (0:1)
Branky:
55. Pech, 60. Hlavatý, 67. a 89. Ewerthon - 25. Trubač.
ŽK: 58. Hasil.
Sestava Teplic: Mucha - Hyčka, Knapík, Kučera (55. Hasil), Vondrášek - Bulmaga (69. Bulmaga, Mareček, Jukl, Trubač - Moulis (69. Fortelný), Žák (69. Ledecký).

FK Teplice · Hodnocení utkání Tisport ligy s Mladou Boleslaví (12.1.2022)

Stínadla TV