Obrázek článku

Teplice jsou zachráněny! V odvetě baráže remizovaly 2:2

Teplický tým vyrazil k barážové odvetě na hřiště Vlašimi především s cílem nedopustit velké drama a zajistit si ligovou příslušnost i pro příští rok. V základní sestavě vyběhli Mareš a Nsunzu místo Sejka s Ledeckým.

Žlutomodří ale nevstoupili do zápasu dobře, nechali domácí tým hrát a několikrát musel nákopy za obranu řešit Tomáš Grigar, jednou navíc vypálil Gningue mimo. Po několikerém koledování si nakonec hosté přeci jen inkasovali, když Svoboda vymetl tvrdou ranou šibenici a nedal hostujícímu brankáři nárok. Hned vzápětí ovšem dokázal srovnat po rohovém kopu hlavou Jakub Mareš. Do poločasu však přišla ještě další branka v síti Tomáše Grigara, když Zlatohlával po standardní situaci protlačil míč do sítě.

O poločase tak musela přijít důrazná domluva v kabině, na hřiště navíc vyběhl čerstvý Sejk, který rychle rozradostnil plný hostující sektor za brankou Matyáše Vágnera. Rychle se zorientoval ve vápně, zpracoval si míč a uklidil ho do sítě. Tepličtí hráči pak přeci jen začali více kontrolovat hru, ale i přesto se do velké šance dostal Rigo, Tijani však jeho pokus dokázal vykopnout a zachránit překonaneného brankáře Grigara. Ten se ukázal o chvilku později, když vytáhl hlavičku Gningue směřující do šibenice akrobatickým zákrokem na roh. Definitivně rozhodnout celý dvojzápas mohl na druhé straně Kodad, který pálil těsně vedle po pěkném průniku Hyčky na křídle. Další obrovskou šanci měl o několik minut později Mareš, toho vybídl ke skórování patičkou Sejk, jenže teplický útočník nechal vyniknout domácího brankáře. Pak už se velkých šancí fanoušci nedočkali, ale Teplice si i tak s přehledem uhájili svou prvoligovou příslušnost.

Vlašim - Teplice 2:2 (2:1) | První utkání 0:3
Branky:
33. Svoboda, 39. Zlatohlávek - 35. Mareš, 49. Sejk.
ŽK: 43. Zlatohlávek, 70. Solomon - 32. Mareš, 38. Tijani, 45. Hyčka, 68. Vondrášek.
Rozhodčí: Szikszay - Nádvorník, Volf (Radina).
VAR, AVAR: Klíma, Kubr.
Diváci: 1316.
Vlašim:
Vágner – Icha (80. Hošek), Breda, Broukal, Svoboda – Rigo (80. Toula), Suchan (87. Lehoczki), Křišťan, Jurásek – Gningue (80. Zinhasović), Zlatohlávek (65. Solomon).
Teplice: Grigar - Kučera, Tijani, Vondrášek - Hyčka (90. Prošek), Nsunzu (46. Sejk), Mareček, Shejbal - Trubač, Fortelný (68. Kodad) - Mareš (80. Ledecký).

Stínadla TV