Obrázek článku

Teplice jedou na Baník

​Druhé jarní kolo, v pořadí však už jednadvacáté této sezony, zavede FK Teplice na stadion do Vítkovic, kde má svůj domova ostravský Baník. V sobotu od 18 hodin se „žlutomodří” pokusí navázat na úvodní domácí výhru nad Bohemians, které porazili díky gólu Tomáše Vondráška.

Ambiciózní Baník je nyní na čtvrtém místě, bez diskuzí by ještě rád zasáhl do boje o vyšší příčky. Před týdnem vyhrál 3:2 v Mladé Boleslavi, čímž i on úspěšně vstoupil do ligového jara. Do hry zasáhli i čtyři „zimní” nováčci - exteplický obránce Martin Chlumecký a záložníci Jiří Boula, Ubong Ekpai a Šimon Falta. Výhru ale zařídil dvěma góly Jiří Klíma, který v minulosti hrál za Boleslav. Nyní je na sedmi brankách, jeho kolega z útoku Almási jich má na svém kontě osm. Proti Teplicím budou oba hrát pod hrozbou čtvrté žluté karty. Tu už viděl Kuzmanović, takže si proti Severočechům nezahraje.

Teplice si přály „klokany” porazit, v tabulce totiž přezimovaly až patnácté, tedy u samého dna tabulky. Povedlo se, byť výhra to byla hodně upracovaná a ubojovaná. „Byl to pro nás nesmírně důležitý zápas. Na hřišti byla vidět nervozita. Líbila se mi první půle, pak jsme ale byli až moc pasivní,” řekl po střetnutí kouč „sklářů” Jiří Jarošík.

Tepličtí si výhrou sice polepšili, vyhrávali ale i týmy, které jsou v tabulce v jejich blízkosti. Například Karviná překvapivě loupila v pražském Edenu, Slavii porazila 1:0. „Asi jsme si všichni vědomí toho, že je česká liga vyrovnaná. Ale nebudu lhát, výhra Karviné na Slavii mě překvapila, to jsem nečekal. A asi nikdo. My jsme ale hlavně rádi za naše vítězství. Karvinou tu máme v dalším domácím utkání, tak si s to s ní můžeme rozdat. Nic se pro nás nemění,” pravil Tomáš Vondrášek.

Nyní chce tým z lázeňského města vyhrát v Ostravě. Pomoct mu už může host ze Sparty Václav Sejk, který proti Bohemians musel stát kvůli disciplinárnímu trestu z podzimu. „Když jsme ho sem brali, tak jsem nechtěl, aby jen paběrkoval. Takže ho využijeme. Poslední dobou hrajeme na dvě útočníky, rychle se točí. Slibujeme si od něho mladost a dravost, že to angažmá bude přínosem pro něho i pro nás," řekl k Sejkovi Jarošík.

Utkání se hraje v sobotu od 18:00, rozhodovat ho bude Josef Krejsa s asistenty Janem Patákem a Danem Vodrážkou, čtvrtým rozhodčím bude Zbyněk Proske. U VARu zasedne Jan Machálek s Jaroslavem Poživilem.

Stínadla TV