Obrázek článku

Teplice B - Slavia Karlovy Vary 1:3 (0:2)


1:3 (0:2) 

 

  •   83. Vachoušek Tadeáš ( pokutový kop ) - 1:3.

 

  • Střely na branku 5 : 4 ( 3 : 2, 2 : 2 ),
  • Střely mimo branku 6 : 7 ( 3 : 5, 3 : 2 ),
  • Zblokované střely 7 : 2 ( 2 : 1, 5 : 1 ),
  • Střely celkem 18 : 13 ( 8 : 8, 10 : 5 ),
  • Vyložené šance 4 : 1 ( 2 : 1, 2 : 0 ),
  • Rohy 4 : 3 ( 0 : 2, 4 : 1 ),
  • Ofsajdy 3 : 1 ( 2 : 1, 1 : 0 ),
  • Fauly 7 : 14 ( 4 : 8, 3 : 6 ).

 

 

  • OUT 56 min. PROCHÁZKA ( No. 11 ) - IN 56 min. JAMRICH ( No. 4 ),
  • OUT 74 min. NSUNZU ( No. 26 ) - IN 74 min. HURAL ( No. 24 ).

"V sobotu B-tým Sklářů odehrál další přípravné utkání, když opět hostil účastníka ČFL skupiny A. Tentokrát šlo po podzimní části o devátý tým tabulky, tým FC Slavia Karlovy Vary.

Svěřenci Mariána Geňa na rezervní týmy hrající v ČFL umí a to dokázali i na Stínadlech. Rezerva Sklářů měla od úvodního hvizdu sudího Roučka míč více na svých kopačkách, ale většina jejich akcí končila před pokutovým územím Varů a měla společného jmenovatele - rychlá přechodová fáze a na ní navazující finální fáze s mnoha chybnými rozhodnutími a s většinou nedotaženým nebo nepřesným zakončením. Hosté v červeno-bílých dresech vycházeli ze zajištěné obrany a trpělivě čekali na chyby v rozehrávce domácích. Ve 23.minutě první zaváhání teplické defenzivy využil hostující útočník Debellis a po rychlém kontru překonal teplického Grümanna – 0:1. Domácím nelze upřít snahu, ale jejich hra nebyla tak efektivní jako v předchozím utkání s Hostouní, chyběl jí hlavně lepší pohyb bez míče a bylo pro ní charakteristické obrovské množství nevynucených ztrát a nepřesností. Většinu odražených míčů získávali zejména ve středu hřiště hosté a jejich útočné akce byly více nebezpečné a daleko efektivnější. Ve 33.minutě navýšil skóre už na dvoubrankový rozdíl důrazný Horník – 0:2. Až v posledních minutách úvodního poločasu si Teplice dokázali vypracovat dvě vyložené brankové příležitosti. Ve 43.minutě po centru z levé strany hlavičkoval těsně nad hostující branku ukrajinský stoper ve žluto-modrém dresu Tsykalo a ve 44.minutě střelu Procházky mířící do odkryté branky na poslední chvíli vytěsnila mimo tyče hostující obrana.

I začátek druhého poločasu se nesl v duchu toho prvního, domácí se snažili tvořit hru, hosté nikam nespěchali a trpělivě vyčkávali na chyby soupeře. A tak v 63.minutě Vary odskočili domácím již na rozdíl tří branek, když se po závaru v pokutovém území přesně k tyči trefil Dubnička. Defenziva Sklářů příliš dlouho váhala po standardní situací Varů s odkopnutím míče z vlastního pokutového území a důrazní hosté nakonec míč doslova dotlačili za záda brankáře Fialy. Tepličtí se ale nevzdávali a zejména díky aktivní hře ofenzivně laděných mladíků Vachouška a Pokorného za podpory skvěle hrajícího kapitána Ljevakoviče si dokázali vypracovat další dvě vyložené příležitosti a chybělo opravdu jen velmi málo, aby skončili brankou. Jediný gól domácích nakonec padl až v 83.minutě z pokutového kopu, který mazácky proměnil mladší z bratrů Vachoušků Tadeáš po ruce stopera Karlových Varů – 1:3. Závěrečný tlak Sklářů již žádnou další branku nepřinesl a tak se ze zasloužené výhry nakonec mohli radovali hosté."

"Samozřejmě, že mě dnešní prohra s Karlovými Vary mrzí, ale dnes jsme nebyli v úplně optimální pohodě. V plné přípravě jsme již téměř 3 týdny a dnes na nás dolehla únava z každodenních náročných tréninků, ve kterých se snažíme hlavně nabírat kondici pro jarní část ČFL. Karlovy Vary dnes jednoznačně potvrdili, že jejich již 8 zápasů trvající šňůra bez jediné prohry není jen dílem náhody. Hosté dnes působili kompaktněji a my se zcela nedokázali vyrovnat s jejich důraznou a tvrdou hrou. Velmi si ale cením vůle a bojovnosti našich hráčů, kteří se ani přes nepříznivý vývoj skóre nevzdávali a stále byli aktivní směrem do ofenzivy. Musím také ocenit mladé hráče z naší U19, kteří odehráli velmi slušný zápas a na hřišti se rozhodně neztratili. Mohu slíbit za své svěřence, že i v dalších fázích zimní přípravy budeme tvrdě pracovat a příští sobotu na hřišti druholigového Varnsdorfu chceme navázat na náš výkon z úvodního vítězného utkání proti Hostouni."

Stínadla TV