Obrázek článku

Startuje zimní příprava

Velmi krátká zimní příprava teplického týmu startuje právě dnes. Žlutomodří se budou až do středy 11. ledna připravovat v domácích podmínkách než o den později zamíří na soustředění do turecké Antalye, kde se svěřenci Jiřího Jarošíka utkají postupně s maďarským Kecskeméti, ázerbajdžánskou Gabalou a rakouským Rapidem Vídeň.

Kádr oproti závěru podzimní části nedoznal výraznější změn. Podařilo se prodloužit hostování Matěje Hybše, o kterém jsme vás informovali již ráno ve článku ZDE. Z úspěšného hostování ve Varnsdorfu se vrací Matěj Radosta, který na podzim odehrál patnáct utkání a z pozice levého obránce vstřelil také tři branky. „Naším cílem bylo, aby Matěj na hostování pravidelně nastupoval, což se podařilo a předváděl na podzim výborné výkony, které věříme, že si přinese zpět i do našeho týmu,“ přeje si sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Cestu Matěje Radosti by během jarní části soutěže měli následovat také další tepličtí mladíci. „Josef Švanda bude hostovat také ve Varnsdorfu, jednáme rovněž o hostováních ve druhé lize pro Yehora Tsykala a Jakuba Křišťana, aby měli pravidelné herní vytížení v profesionálním fotbale,“ říká Vachoušek. S A mužstvem začal z B mužstva přípravu kromě zmíněného Tsykala také Jakub Emmer, který se velmi dobře prezentoval v Tipsport lize.

Odchody z týmu jsou minimální, v jednání je hostování s opcí v kanadském týmu Vancouver FC pro Ngosu Nsunzu. Naopak kometa ligového podzimu Abdallah Gning startuje přípravu v Teplicích. „Na stole v současné chvíli neleží žádný oficiální návrh, kterým bychom se zabývali. Pokud na tohoto hráče nepřijde opravdu výjimečná nabídka, tak počítáme s tím, že našemu týmu bude výrazně pomáhat i v jarní části soutěže,“ plánuje ředitel klubu Rudolf Řepka.

Na testy do teplického týmu přichází mladý vytáhlý stoper Lukáš Hušek z pražské Sparty, který prošel mládeží Leicesteru City, a také záložník Yaya Kader Touré ze Slavie Karlovy Vary. Oba se budou s týmem připravovat před odjezde na soustředění. „I nadále chceme přivést stopera a hráče do ofenzivy, kteří by nám během jarní části pomohli,“ nastiňuje nadcházející plány Štěpán Vachoušek.

Do přípravy se zapojí od jejího úvodu i dosud zranění Jan Shejbal, Daniel Fila a Soufiane Dramé. Ve středu čekají na hráče kondiční testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu v Praze.

FK Teplice · Rozhovor s Rudolfem Řepkou k zahájení zimní přípravy (3.1.2023)

FK Teplice · Rozhovor se Štěpánem Vachouškem k zahájení zimní přípravy (3.1.2023)

FK Teplice · Rozhovor s Jiřím Jarošíkem k zahájení zimní přípravy (3.1.2023)

FK Teplice · Rozhovor s Matějem Radostou k zahájení zimní přípravy (3.1.2023)

Stínadla TV