Obrázek článku

STARTUJE CHARITATIVNÍ AUKCE DRESU PRO MAJDALENKU

Nadační fond FK Teplice se rozhodl pomoci roční Majdalence, které byla diagnostikována spinální muskulární atrofie. "Pevně věříme, že se do pomoci zapojí co nejvíce členů žlutomodré rodiny a to nejen proto, že strýcem Majdalenky je náš bývalý mládežnický hráč Jakub Kokeš," říká Vilém Kunz, člen správní rady Nadačního fondu FK Teplice. Kromě možnosti vydražit dres Štěpána Vachouška z kvalifikačního utkání o MS 2006 proti Rumunsku z října 2004, můžete pomoci i prostřednictvím transparentního účtu Nadačního fondu FK Teplice (do poznámky uvádějte "POMOC MAJDALENCE").

Aukce dresu Štěpána Vachouška probíhá přes Facebookovou stránku FK Teplice ZDE.

Transparentní účet NF FK Teplice:
293310060/0300 vedený u ČSOB

Celý příběh Majdalenky najdete zde:
Majdalenky život se SMA

Ahoj, mé jméno je Majdalenka,
narodila jsem se 24.3.2020 v porodnici v Ústí nad Labem. Byla jsem moc moc hodné miminko, pěkně jsem papala, byla jsem klidná a spavá. Jen babička říkala, jestli nejsem moc líná. Je pravda, že v roce jsem sotva lezla, otáčení mi moc nešlo ani na bříšku se mi nelíbilo, nejspokojenější jsem byla v leže na zádech. To už se na mě ale domluvili a nutili mě do cvičení a do různých prohlídek. Všude se ale maminka dozvěděla: "Máte krásné, zdravé miminko, je droboučká, však ona to dožene." A tak jsem dál cvičila, opravdu jsem se snažila, ale moc jsem se nelepšila. Co mi dalo práce si sednout nebo jít do kleku. Moje drobné tělíčko mi to moc neulehčovalo, v 17 ti měsících mám jen 8 kg.

Zlom nastal, když i to, co jsem se s velkou námahou naučila, mi začalo dělat větší problémy. Poslali mě tedy do velké Thomayerovy nemocnice v Praze. Tam si maminka hned třetí den, a to v pátek 13. srpna vyslechla krutý ortel - Spinální muskulární atrofie zřejmě II. typu. A začal pěkný hukot. Hned v pondělí jsem dostala svoji první dávku léku Spinraza, který měl zabránit nejhoršímu, za 14 dní mě čekala druhá dávka. Mám za sebou už i genový lék Zolgensmu. To jsem zvládla sama s maminkou, ale je spousta věcí, s kterými mi můžete pomoc vy. Rehabilitace jsou při tomto onemocnění velmi důležité, ale bohužel i velmi nákladné. Děkujeme za každou pomoc.

Stínadla TV