Obrázek článku

Rudolf Řepka: Musíme v baráži dokázat, že Teplice do nejvyšší soutěže patří!

Po inkasované brance v Karviné v 90. minutě se už teplický tým musí chystat na baráž o FORTUNA:LIGU, která ho čeká hned v příštím týdnu. "Musíme se všichni připravit na baráž a dokázat v ní, že Teplice do nejvyšší soutěže patří," říká v následujícím rozhovoru ředitel klubu Rudolf Řepka.

Po úterních výsledcích už je jasné, že teplický tým zamíří do baráže...
Barážovému zápasu jsme se všichni chtěli samozřejmě vyhnout. Cílem bylo zvládnout nadstavbovou část tak, abychom po jejím pátém kole byli zachráněni. To se nám bohužel nepovedlo, takže se musíme všichni připravit na baráž a dokázat v ní, že Teplice do nejvyšší soutěže patří! Teď prostě nepřemýšlet o tom, co bylo a co k této situaci vedlo, ale soustředit se jen a pouze na zmiňované dvojutkání. Času na analýzy, rozbory a hodnocení bude ještě hodně. Nyní je rozhodující, že máme vše stále ve vlastních rukách a téhle šance musíme využít!

Během jara už to několikrát vypadalo, že se podaří z barážových příček propracovat pryč, ale během nadstavby na ně tým opět spadl...
Celé jaro bylo jako na houpačce. Po skvělém startu jsme všichni věřili, že se záchranářským bojům vyhneme, ale přišla zranění, ztráta formy a bohužel jsme se nakonec dostali na stejnou pozici, kde jsme jaro začínali.

Baráž se bude hrát hned v následujícím týdnu, patnáctý celek z FORTUNA:LIGY začne ve čtvrtek domácím zápasem, čtrnáctý naopak bude hrát doma až v neděli 22. května...
Času na přípravu není mnoho. Uvidíme, jak se budou vyvíjet boje ve druhé lize a s kým se nakonec v baráži utkáme. Nám teď jde opravdu o všechno. Úkolem týmu je, aby na hřišti ukázal, jak se bojuje o ligu pro Teplice.

Věříte, že fanoušci po nepovedené sezóně dorazí na baráž?
Chápu, že jsme jim mnoho té fotbalové radosti v tomto ročníku neudělali a mnoho fanoušků je obrovsky zklamáno, ale teď bych je chtěl požádat, aby neváhali a přišli. Jde opravdu o hodně a každý jeden fanoušek nám na stadionu může pomoci. Může to být i jakési referendum o tom, jestli Tepličané opravdu chtějí v našem městě nejvyšší soutěž. Pořád věřím, že si všichni uvědomujeme, že bychom ztratili něco, co k Teplicím již dlouhá léta patří a na co můžeme být v našem městě hrdí a pyšní! Jsem přesvědčen, že i díky podpoře fanoušků přímo na Stínadlech FORTUNA:LIGU nakonec udržíme!

Chystáte něco speciálního, aby byla na stadionu co nejlepší kulisa?

Na tom jsme s kolegy začali pracovat hned při cestě z Karviné. Do poslední chvíle jsme věřili, že si to o udržení v lize rozdáme už v sobotu doma s Pardubicemi, takže některé varianty jsme měli připraveny pro tento zápas a nyní je budeme směřovat až na to barážové utkání. Asi mohu říct, že na barážový duel bude vstupné zdarma, chystáme také pivo zdarma pro prvních 3000 diváků. Už nyní oslovujeme všechny školy, fotbalové i sportovní kluby nejen v Teplicích, ale v celém Ústeckém kraji, aby na zápas dorazily a přenesly svoji energii na samotné hráče. Ligy v Teplicích se nevzdáme!

Stínadla TV