Obrázek článku

Proběhla přednáška pro fotbalistky s názvem FK Teplice - více než fotbal

V pátek v podvečer se v press centru na Stínadlech uskutečnila přednáška pro fotbalistky FK Teplice, která nesla název "FK Teplice více než fotbal", dle motta CSR politiky našeho klubu. Vystoupili na ní předseda představenstva Pavel Šedlbauer, ředitel klubu Rudolf Řepka, CSR manažer Vilém Kunz, šéftrenér mládeže Zdenko Frťala, hlavní trenérka WU 18 Barbora Cankářová a také její svěřenkyně Kristýna Neumanová.

Hlavními tématy přednášky byl přístup klubu i jeho vlastníka k etickým otázkám, dlouhodobá snaha vychovat nejen úspěšné sportovce, ale zejména slušné lidi, klubová vize a klíčové hodnoty FK Teplice, význam ženského fotbalu pro teplický klub a v neposlední řadě také představení mnohostranných klubových CSR aktivit.

Pohodové a velmi přínosné setkání s fotbalistkami odstartoval Pavel Šedlbauer, který zdůraznil zejména důležitost prosazování etických principů nejen v AGC, ale také v klubu a obecně ve fotbale. Rudolf Řepka následně mluvil o roli žlutomodré rodiny, přičemž připomněl, že také fotbalistky jsou její velmi významnou součástí. Vilém Kunz popsal aktivity v klubu v oblasti sociální odpovědnosti, představil Nadační fond FK Teplice a zároveň vyzval hráčky k jejich dalšímu zapojení do klubových CSR projektů.

Zdenko Frťala vysvětloval prosazování klubových hodnot do práce s mládeží a hlavní principy fungování mládeže. Barbora Cankářová přiblížila celý úsek ženského fotbalu v klubu. Zdůraznila, že v rámci něj působí již pět týmů (ženy, WU18, WU15, WU13, WU11), z nichž tři hrají dokonce nejvyšší ligovou soutěž v ČR! Kristýna Neumanová, která je kapitánkou WU18 na závěr emotivně přiblížila, co pro její život znamená možnost hrát fotbal za FK Teplice.

Stínadla TV