Obrázek článku

Přípravné utkání: Hallescher - Teplice 1:2 (1:0)

Tři týdny před startem soutěže zamířil teplický tým k dalšímu přípravnému utkání na německou půdu, konkrétně se v Grimmě nedaleko Lipska utkal s Hallescherem FC, který nastupuje ve třetí Bundeslize. Teplice stále testují dvojici Roman Čerepkai, Adam Čičovský, prvně jmenovaný pro zranění však dnes do utkání nezasáhl.

V prvním poločase se hrál v úvodu zápasu vyrovnaný duel mezi oběma vápny, kdy se oba týmy nemohly dostat do žádné výraznější šance. S postupujícím časem začal německý tým víc kontrolovat hru, ale zahrozil jen ojediněle z dálky, což bez problémů lapil Tomáš Grigar. Na druhé straně se do šance dostal Ledecký, kterého však vychytal brankář Hallescheru. Jediná branka první půle padla ve 36. minutě, když jeden z domácích hráčů unikl po levé straně, vyběhnuvší Grigar sice dokázal míč tečovat, ale nezabránil mu v cestě do branky.

Ve druhé půli musel hned rychle po změně stran zachránit akcie Teplic výborným zákrokem Grigar, který na čáře lapil tečovanou hlavičku. Srovnání přišlo v Grimmě v 66. minutě, když se žlutomodří prosadili z rychlého brejku, z poloviny hřiště vyvezl míč Procházka, který minutu předtím přišel na hřiště, posunul ho Kodadovi a ten překonal brankáře Hallescheru. Procházka byl čtvrthodiny před koncem také u obratu v utkání, když si navedl míč z pravé strany a střelou přímo do šibenice strhnul vedení na stranu Teplic. Tepličtí hráči tak v Grimě zvítězili nad Hallescherem 2:1.

Přípravné utkání:
Hallescher - Teplice 1:2 (1:0)
Branky:
36. Muller - 66. Kodad, 74. Procházka.
Sestava Teplic: Grigar - Knapík, Dramé (46. Chaloupek), Kučera (65. Vondrášek) - Jukl (65. Mareček) - Hyčka (80. Hora), Čičovský (65. Křišťan), Trubač (46. Žitný), Kodad - M. Vachoušek (65. Procházka), Ledecký (46. Urbanec).

FK Teplice · Hodnocení utkání s Hallescherem FC (9.7.2022(

Stínadla TV