Obrázek článku

Po reprezentační pauze míříme do Liberce

Po reprezentační přestávce se do hry opět vrací FORTUNA:LIGA. Teplice, které urputně bojují o záchranu, čeká výjezd pod Ještěd, konkrétně do Liberce. U Nisy se bude hrát v sobotu od 16 hodin.

Slovan začal tuto sezonu velmi špatně a stejně jako „skláři” byl u dna tabulky. Pomohla mu ale výměna kouče, pod Lubošem Kozlem se Liberečtí zvedli a nyní jsou na osmém místě. Na jaře získali šest bodů za tři remízy a výhru na Slavií Praha. Naposledy hráli v Olomouci, kde padli 0:1.

V rámci přípravy na ligu Slovan hrál přípravu s Drážďany, prohrál 1:2. V duelu nastoupila celá řada hráčů širšího kádru, výsledek proto nebyl tolik důležitý. „Přestože není nejdůležitější, mrzí mě, protože si myslím, že úvod do zápasu jsme měli jednoznačně aktivnější. Bohužel skoro nejsme schopni dát gól a do poločasu prohráváme, po takové penaltě nepenaltě. Ve druhé půli srovnáme, ale nevážíme si toho a soupeři nabídneme naší chybou šanci, která nakonec rozhodla o zápasu. Jsem rád, že jsme utkání absolvovali, ukázalo mi to hodně věcí i k jednotlivým hráčům,” konstatoval trenér Luboš Kozel.

Tepličtí v reprezentační přestávce žádný přípravný zápas neabsolvovali. Jejich kouč Jiří Jarošík dával mužstvo dohromady po fyzické i psychické stránce. „Všichni v pauze vždy dobíjí baterky, ale my se hlavně potřebovali dát zdravotně do pořádku, odpočinout si, možná i v hlavě. Byli jsme si posedět, zahrát si společně badminton, pinčes, padel. Bylo to hodně aktivní, všichni se zapojili.”

Nyní se „žlutomodří” už připravují na sobotu, trápí je ale marodka. „Uvidíme, jaká bude v sobotu sestava. Nyní ten zdravotní stav některých není dobrý, trénujeme v omezeném počtu,” mrzí Jarošíka. „Chceme v Liberci bodovat, abychom také mohli být klidnější. Liberec měl problémy, teď už je v klidném středu tabulky. Čekám těžký zápas, bude se hrát na terénu, který je podobný tomu našemu, takže na těžkém. Ale už jsme na něj zvyklí,” tvrdí záložník FK Teplice Patrik Žitný.

Na podzim vzájemné utkání Teplic a Liberce skončilo šťastnou výhrou Slovanu, rozhodl o ní v nastavení Rondič. Za Teplice se trefil Mazuch. Utkání u Nisy tentokrát bude řídit Zbyněk Proske s asistenty Jaroslavem Kubrem a Radimem Dreslerem, čtvrtým rozhodčím bude Karel Hanousek. U VARu bude Václav Štěrba a Radek Kotík.

Stínadla TV