Obrázek článku

PU: FK Varnsdorf - FK Teplice B 3:3 (1:2)

3:3 (1:2) 

  •  34. ZBROŽEK Kristián 1:2,
  •  47. TANKO Abdullahi 2:2,
  •  70. KŘÍŽ Dominik 3:3.

  •  13. YASSER Mohamed ( as. EMMER Jakub ) - 0:1,
  •  23. KVESIČ Mario ( as. LEDECKÝ David ) - 0:2,
  •  57. GORNICKÝ Vojtěch ( bez asistence ) - 2:3.

  • Střely na branku 13 : 6 ( 3 : 3, 10 : 3 ),
  • Střely mimo branku 7 : 3 ( 4 : 2, 3 : 1 ),
  • Zblokované střely 1 : 4 ( 1 : 2, 0 : 2 ),
  • Střely celkem 21 : 13 ( 8 : 7, 13 : 6 ),
  • Vyložené šance 7 : 3 ( 2 : 1, 5 : 2 ),
  • Rohy 5 : 6 ( 3 : 4, 2 : 2 ),
  • Ofsajdy 4 : 4 ( 3 : 1, 1 : 3 ),
  • Fauly 7 : 13 ( 5 : 5, 2 : 8 ).

" V sobotu zajížděl B-tým Sklářů do Šluknovského výběžku, kde ho na UMT Městského Stadionu v Kotlině čekal po podzimu čtvrtý tým druhé ligy FK Varnsdorf.

Úvodní desetiminutovka patřila domácím, kteří ale ze svého počátečního tlaku nedokázali skórovat a tak udeřili hosté. Ve 13.minutě skóroval hostující útočník Mohamed Yasser přízemní střelou k pravé tyči po přesné přihrávce Jakuba Emmera. Také druhou branku vstřelili Skláři, když ve 23.minutě po přihrávce Davida Ledeckého skóroval do protipohybu domácího brankáře Vaňáka Mario Kvesič. Varnsdorf snížil na poločasových 1:2 ve 34.minutě, když se po rohovém kopu hlavou na přední tyči trefil obránce Kristián Zbrožek.

Domácí aktivněji vstoupili také do druhého poločasu a již po 2 minutách srovnal na 2:2 nigerijský rychlík Abullahi Tanko po centru Marka Richtera. I v dalším průběhu utkání byli více na míči domácí, ale chyběla jim přesnost ve finální fázi a také naráželi na skvěle chytajícího teplického brankáře Luďka Němečka. A tak nakonec opět udeřilo na druhé straně, když se Skláři dostali znovu do vedení tentokrát díky střídajícímu Vojtěchu Gornickému, který z hranice velkého vápna propálil vše co mu stálo v cestě – 2:3. V 70.minutě vyrovnal domácí záložník Dominik Kříž, který z první trefil odražený míč po závaru v šestnáctce Teplic - 3:3. V posledních 20 minutách mohla hrstka přítomných diváků vidět několik zajímavých příležitostí na obou stranách hřiště a když v samotném závěru ve vyložené pozici o několik málo centimetrů minul levou tyčku Němečkovi branky domácí obránce Marek Richter, ukončil rozhodčí Oborník závěrečným hvizdem dnešní duel za nerozhodného stavu 3:3. "

" Mám velkou radost z výkonu celého týmu, který byl dnes svěřencům Miroslava Holeňáka a Petra Papouška hrajícím jen čtyři body od samotného vrcholu druholigové tabulky, po většinu utkání vyrovnaným soupeřem. Samozřejmě, že ne všechno z naší strany bylo ideální, naše hra měla i spoustu nedostatků a ne všechny situace jsme řešili správně a s rozvahou, ale v utkání nám rozhodně nechybělo sebevědomí, odhodlání a v neposlední řadě také kvalita na míči.

Varnsdorf dnes bezesporu prokázal svou sílu a vysokou kvalitu a mě těší zejména fakt, že jsme se mu dokázali vyrovnat v nasazení a také v rychlosti, nezaostávali jsme ani při přepínání z obranné do útočné fáze a dařilo se nám poměrně úspěšně narušovat opravdu nebezpečnou a chvílemi až drtivou ofenzivu hráčů v černých dresech.

Dnešní utkání s takto kvalitním soupeřem bylo pro naše kluky hlavně odměnou za tvrdou dřinu, kterou již od začátku ledna s každodenním maximálním nasazením podstupují. Musím ale zdůraznit a kluci to jistě cítí podobně, že dnešní výsledek je pouze dílčím úspěchem, který je v celkovém kontextu naší společné cesty hlavně povzbuzením a motivací do zbytku zimní přípravy. Naším hlavním cílem je v těchto dnech a týdnech se dobře připravit na vstup do jarní části ČFL. Čeká nás tam totiž 15 náročných a těžkých duelů, během kterých budeme chtít postupnými kroky a v co možná největší míře uspět. "

Foto: FK Teplice, FK Varnsdorf

Stínadla TV