Obrázek článku

Nadační fond FK Teplice pomohl nevidomým a slabozrakým z Tyflocentra

Dnes dopoledne přivítali zástupci Nadačního fondu FK Teplice na Stínadlech nevidomé a slabozraké klienty TyfloCentra Ústí nad Labem, o.p.s, kterým se v minulých dnech pomáhalo. Konkrétně se jednalo o pořízení speciálního zařízení VPN spouštějícího zvukové majáčky na budovách, nádražích a v MHD, indukční vařič a digestoř do cvičné kuchyně TyfloCentra Ústí nad Labem, o.p.s.. Symbolický šek na částku 8653,- Kč předala za vedení Nadačního fondu DK Teplice členka její dozorčí rady Alice Tylová.

"Velice děkujeme jménem našich klientů Nadačnímu fondu FK Teplice za štědré dary. Díky těmto darům může nevidomý Lukáš cestovat denně do práce v MHD bezpečněji a také naši Radkové mohou trénovat vaření v bezpečí našich prostor," uvedla Mgr. Alena-Kristina Bašníková, ředitelka TyfloCentrum Ústí nad Labem o.p.s..

"Náš klub spolupracuje s TyfloCentrem Ústí nad Labem, o.p.s. již dlouhodobě. V minulém roce jsme např. pro jeho klienty Adama, Ivetu a Irenu zakoupili mluvící tlakoměr, mluvící váhu či masážní židli. V minulosti mohli jeho klienti navíc sledovat přímo na našem stadionu i zápas se Spartou se speciálním komentářem pro nevidomé," doplnil předseda správní rady Nadačního fondu FK Teplice Martin Kovařík.

Stínadla TV