Obrázek článku

Na hostování přichází Dominik Pleštil, zraněný Jan Shejbal míří do Bohemians

V poslední den přestupního období dochází v teplickém A mužstvu ke dvěma změnám, do týmu přichází na hostování mladý krajní záložník Dominik Pleštil z Jablonce, naopak do Bohemians Praha 1905 přestupuje momentálně zraněný Jan Shejbal.

Jablonecký odchovanec Dominik Pleštil bude na Stínadlech hostovat do konce letošního ročníku. V české nejvyšší soutěži zatím odehrál 78 ligových klání s bilancí pěti branek a sedmi asistencí, za Jablonec nastoupil desetkrát také v evropských pohárech. „Hledali jsme hráče, který může okamžitě nastoupit a je schopen hrát z obou krajů, což Dominik splňuje,“ říká sportovní ředitel Štěpán Vachoušek. Sám Pleštil se na angažmá v Teplicích těší: „Jsem moc vděčný za tuhle šanci a věřím, že ji pořádně využiju, budu pravidelně nastupovat a pomůžu týmu, abychom se vyhrabali ze spodku tabulky.“

Naopak na odchodu z týmu je obránce Jan Shejbal, kterého v posledních sezónách trápily vytrvalé zdravotní potíže. Shejbal přestupuje necelý půl rok před koncem smlouvy do Bohemians Praha 1905. „Honza pro nás odvedl cenné služby, ale bohužel jeho zdraví mu nedovolilo nikdy naplno rozvinout potenciál. V létě by mu v našem klubu končila smlouva, a právě kvůli jeho četným absencím jsme nepočítali s jejím prodloužením. Nechtěli jsme mu tak bránit v přestupu do Bohemky, která o něj projevila zájem, nabídla mu dlouhodobější smlouvu a to i přesto, že je v tuto chvíli stále zraněný. Pražský klub nabídl hráči trpělivost a poskytnutí dostatečného času k jeho úplnému uzdravení, čemuž jsme nechtěli bránit,“ říká ředitel FK Teplice Rudolf Řepka.

Shejbal přišel do Teplic v zimní přestávce ročníku 2017/2018, v ročníku 2018/2019 odehrál 20 ligových zápasů, o rok později pak 24 ligových klání. Od té doby však kvůli četným zdravotním potížím zvládl vždy maximálně osm ligových duelů v jednom ročníku. Jeho bilance v Teplicích se tak zastaví na pěti vstřelených brankách a čtyřech asistencích.

Ke změnám došlo před jarní částí také v teplickém B mužstvu, odešel z něj Vicu Bulmaga, který přestupu je do FC Isloch v Bělorusku. Naopak do B mužstva se vrátil Matyáš Vachoušek, který ukončil hostování v Varnsdorfu.

Stínadla TV