Obrázek článku

Markéta Vlastníková: Věřím, že v těchto výkonech budeme pokračovat

Teplické ženské áčko hrající druhou nejvyšší soutěž se po podzimní části ocitlo v nepříjemné situaci. Se šesti body držely poslední příčku tabulky. Díky povedeným výkonům na jaře dokázaly holky vybojovat konečné 5.místo. Hodnocení celé sezóny a plány do nadcházejícího ročníku prozradila hlavní trenérka Markéta Vlastníková.

Na podzim měl tým bilanci 1x výhra 3x remíza a 7x prohra naopak v jarní části 7x výhra 1x remíza a pouze 1x prohra. Proběhly po podzimu v týmu nějaké změny?
Ano, po podzimní časti proběhly v kádru určité změny. Během zimní přípravy nás bohužel opustily 4 hráčky. Následně nás začaly více doplňovat hráčky z dorostu. Například Neumanová patřila k oporám týmu. Dále jsme přivítali Drbalovou, která posílila naší středovou osu. Tým se na jaře dostal do herní pohody a svými výkony dokázal z poslední příčky vybojovat 5. místo. Věřím, že v těchto výkonech budeme pokračovat i nadcházející sezóně.

Pro jarní část posílila tým Drbalová. Jak hodnotíte její působení a zapracování se do týmu?
Nikola k nám přišla z týmu SK Sahara Vědomice hrající Divizi A. Určitě je pro náš tým skvělou posilou což předvedla i v jarní části. Má výborné čtení hry, je důrazná v soubojích a má skvělé zakončení ze střední vzdálenosti. Co se týče zapracování do týmu tak s tím nebyl žádný problém. S některými hráčkami se zná z již dřívějšího působení ještě v teplickém béčku, kde několik sezón působila.

Nadcházející sezónu posílí tým 8 dorostenek, které přechází do áčka. V uplynulé sezóně některé hráčky aktivně doplňovaly družstvo žen. Jak se těšíte na jejich působení v A-týmu?
Většina holek, které se k nám přesouvají z dorostu si již pár minut za A-tým zahrály. Některé hráčky se zapracovaly do základní sestavy a tak svými výkony pomohly ke skvělé jarní části. Těším se na letní přípravu, kde nás čeká plno přípravných utkání, ve kterých budou holky moct ukázat své kvality.

Spolupracuje s Vámi jako asistentka Irena Martínková bývalá hráčka AC Sparty Praha a české reprezentace. Přinesla do týmu nové zkušenosti z její kariéry?
S Irčou spolupracuji již rok a myslím si, že je pro holky velkým přínosem jak v kabině, tak mimo ní. Snaží se jim předat své zkušenosti ze své bohaté fotbalové kariéry a posunout holky dál.

Jaké máte cíle do nové sezóny?
Naším jednoznačným cílem je umístit se co nejlépe v II. lize žen. Neradi bychom se znovu ocitly v nadstavbové části v tabulce o sestup, protože již v této sezóně jsme si ukázaly, že máme na víc. Popřípadě postoupit do I. ligy žen. Věřím, že to je sen každé hráčky postoupit mezi nejlepší týmy v České Republice.

Nově se do realizačního týmu v roli asistentky zapojí Radka Friedrichová, bývalá hráčka žen FK Teplice. Jak se těšíte na spolupráci?
S Radkou se znám již z hráčské kariéry, kdy jsme spolu také hrály za Teplice. Určitě bude pro tým přínosem. Má mnoho zkušeností, které může předat dál. Většinu holek už viděla mnohokrát hrát, protože pravidelně chodí na každé domácí utkání. Jsem ráda, že jsme se na spolupráci domluvili.

Stínadla TV