Obrázek článku

Markéta Vlastníková: Máme celé jaro na to ukázat, jakou má tým kvalitu

Trenérka žen Markéta Vlastníková hodnotí podzimní část sezóny 2022/23.

Po podzimu se tým umístil na 6. místě s 10 body. Jak hodnotíte celý průběh?
Začátek sezóny nám nevyšel podle našich představ. Až v 6. kole s nováčkem soutěže FC Trinity Zlín se nám podařilo poprvé bodovat. Po podzimu máme odehráno 10 zápasu, kde jsme získaly 10 bodů, což je oproti minulé sezoně dvojnásobek. Naše výkony se začaly zlepšovat a od zápasu s FC Praha, kde jsme sice prohrály, ale holky bojovaly a fungovaly jako tým. I když byla podzimní část těžká hodnotím ji kladně. Dokázaly jsme se odrazit ze dna tabulky a máme celé jaro na to ukázat, jakou má tým kvalitu.

V pohárové části jste se utkaly se Zlíchovem, které jste vyhrály až po penaltovém rozstřelu.
Zápas se Zlíchovem byla taková škola pro naše holky. Soupeř má tým složený ze zkušených hraček. Od 17. minuty jsme prohrávaly. Nedařilo se nám v kombinaci, nicméně v poslední minutě zápasu dala z dálky vyrovnávací branku Rezková. Pokutové kopy jsme zvládly lépe než soupeřky.

V dalším kole jste narazily na prvoligový FC Slovan Liberec, který se nachází v polovině tabulky 1. ligy žen. S Libercem jste prohrály 4:0. Jaký to byl zápas z vaše pohledu? Co Vám utkání s Libercem ukázalo?
Další kolo poháru jsme prohrály s favoritem zápasu. Slovan Liberec hraje 1. Ligu žen a byl zřejmý rozdíl soutěže. Nicméně je to pro mě i pro holky velká zkušenost. Zápas ukázal, že dokážeme poměřit síly i s prvoligovým klubem.

S jakým očekáváním chcete vstoupit do jarní části?
Osobně to mám nastavené tak, že chci vyhrát každý zápas. Chci po holkách, aby se soustředily na zápas, který se momentálně hraje. Prostě jedeme zápas od zápasu. Rozhodně nechci hrát jaro se strachem ze sestupu.

Jaké máte s týmem plány na zimní přestávku?
S přípravou na jaro začínáme 9. ledna, čeká nás zimní soustředění v Brandýse nad Labem, které zakončíme prvním přípravným utkáním. Dále budeme trénovat 3x týdne a zároveň v zimní přestávce plánujeme několik přípravných utkání.

Stínadla TV