Obrázek článku

MUŽI B: Změny v kádru a cíle pro sezónu 2022/23

V neděli 7. 8. zahájí B-tým Sklářů nový ročník České fotbalové ligy na hřišti v Dubí - Pozorce, kde hostí dopoledne od 11:00 jednoho z favoritů celé soutěže, tým SK Sokol Brozany. 

Více informací k úvodnímu utkání s Brozany najdete ZDE

FK TEPLICE B - AKTUÁLNĚ:

Jaké cíle má teplická rezerva pro sezónu 2022/23 a k jakým změnách došlo v jejím kádru během letní přípravy nám řekl hlavní trenér Ladislav Jamrich, který B-tým povede stejně jako v uplynulé sezóně se svým hrajícím asistentem a teplickou legendou Admirem Ljevakovičem:

"Tento tým má fotbalovou kvalitu a potenciál na úspěšné působení v ČFL, ale zároveň musíme hráčům stále nastavovat mantinely a dělat z nich hladové hráče milující fotbal. Kluci mají v klubu FK Teplice zajištěn odpovídající servis, ale my je musíme naučit, že to není automatický servis a zároveň od nich očekáváme maximální přístup k tréninku, utkání a i k životu – ke škole nebo rodině. Věřím, že když fotbalu věnují opravdu vše, co v nich je a vloží své přednosti a schopnosti ve prospěch celého týmu, tak mohou být ve žluto-modrém dresu úspěšní. V nové soutěži chceme pokračovat v tom, čemu bezmezně věříme a co jsme začali už v minulé sezoně 2021/22. I nadále se chceme prezentovat kombinačním fotbalem, fotbalovostí, dravostí a vysokým presinkem. Naší prioritou je také postupné odbourávání individuálních chyb hráčů, jejich větší zodpovědnost a postupné získávání dalších potřebných zkušeností. To jsou věci, se kterými tomu půjdeme naproti. Když k tomu přidáme velmi dobrou kondiční připravenost hráčů, podloženou kvalitním tréninkovým procesem a konkurencí, výsledek by se měl dostavit. A on se také dostaví, o tom jsme v klubu přesvědčeni. Cíle se tedy nemění. Zkvalitnit herní výkon mužstva, pracovat na jednotlivých hráčích, odstraňovat nedostatky a zdokonalovat přednosti. Připravit co nejvíce borců pro náš A tým, kteří budou mít ve své mysli doslova vtisknutou klubovou identitu a budou hrdí na žluto-modré barvy."

Odchody:

  • Marek Vobecký (FK Ústí nad Labem - přestup)
  • Lukáš Liška (FC Chomutov - konec hostování)
  • Karol Sinu (FK Seko Louny - konec hostování)
  • Matyáš Vachoušek (FK Varnsdorf - hostování)
  • Dominik Procházka (A tým)
  • Pavel Hural (FK Ústí nad Labem - přestup)
  • Lukáš Četverik (SK Sokol Brozany - hostování)

Příchody:

  • Amar Tahrić (ŠKF Sereď - přestup)
  • Yehor Tsykalo (FC Horky nad Jizerou - přestup)
  • Marek Beránek (VOŠ a SOŠ Roudnice - hostování)
  • Josef Švanda (FK Ústí nad Labem - návrat z hostování)
  • Jakub Emmer (FK Ústí nad Labem - návrat z hostování)
  • Vojtěch Gornický  (FC Písek - hostování)
  • Ladislav Jamrich (příchod z U19)
  • Vojtěch Pokorný (příchod z U19)
  • David Köstl (příchod z U19)

Charakteristiky nově příchozích hráčů:

Amar Tahrić

Bosna a Hercegovina

* 04. 05. 2002 (21 let)

přestup z ŠKF Sereď (Slovensko)

střední záložník

Očima trenéra:

Velmi dobře připravený kondičně a silově, vytrvalostně skvěle vybavený, technicky silný v soubojích jeden na jednoho, má výbornou kopací techniku a velmi dobrou tréninkovou morálku. V některých situacích hraje na moc doteků a hru zpomaluje. Věřím, že se bude zlepšovat a řekne si v budoucnu o místo v A týmu.

Yehor Tsykalo

Ukrajina

* 07. 09. 2001 (22 let)

přestup z FC Horky nad Jizerou

střední obránce využitelný na více pozicích

Očima trenéra:

Hráč s výbornou tréninkovou morálkou skvěle připravený fyzicky - rychlost, síla, vytrvalost. Velmi dobře nastavený charakterově, vítězný typ. Je důrazný v osobních soubojích, snaží se o konstruktivní rozehrávku, má výborné čtení hry a je silný ve vzdušných soubojích. Má obrovský potenciál směrem do profi fotbalu.

Marek Beránek

* 05. 04. 2003 (19 let)

hostování z VOŠ a SOŠ Roudnice

pozice defenzivní záložník

Očima trenéra:

Přišel na zkoušku z divize dorostu a ukázal, že má výkonnost porvat se o pozici v B týmu. Hráč, který pracuje na velkém prostoru, má herní inteligenci. Musí zapracovat na silové složce. Věřím, že se bude v konkurenčním prostředí zlepšovat.

Josef Švanda

* 03. 12. 2001 (20 let)

návrat z hostování (FK Ústí nad Labem)

pravé křídlo

Očima trenéra:

Poslední sezonu odehrál ve II. Lize v Ústí na pozici pravého obránce. Rychlostní typ hráče, který je silný v osobních soubojích. I přes svůj nízký věk bude patřit do skupiny zkušenějších hráčů. Věřím, že svojí aktivitou bude patřit k našim rozdílovým hráčům.

Jakub Emmer

30. 03. 2001 (21 let)

* návrat z hostování (FK Ústí nad Labem)

střední záložník

Očima trenéra:

Teplický odchovanec, který má odehráno 28 zápasů ve druhé lize za FK Ústí nad Labem a neprosadil se v přípravě do kádru A týmu. Bude patřit k našim rozdílovým hráčům. Hráč s velmi dobrou tréninkovou morálkou, skvěle připravený fyzicky, který dobře působí na mladší hráče. Věřím, že během podzimu svými výkony zaujme trenéry našeho A týmu, nebo si řekne o angažmá ve druhé lize.

Vojtěch Gornický

* 28. 08. 2003 (19 let)

hostování z FC Písek

křídelní hráč z pravé a levé strany

Očima trenéra:

Prošel mládeží Sparty a poslední sezonu působil v dorostu Příbrami. Rychlostní typ hráče využitelný z pravé nebo z levé strany z křídla. Potřebuje určitý čas na adaptaci s dospělým fotbalem, musí zapracovat na soubojové složce.

Ladislav Jamrich

* 18. 03. 2003 (19 let)

příchod z U19

pravý krajní obránce

Očima trenéra:

Přišel ve 14 letech z Mostu do regionální akademie a v 16 letech přestoupil do Teplic. Hráč s dobrou tréninkovou morálkou, dobře připravený kondičně, s dobrou kopací technikou. Na jaře nastupoval v závěru jarní části za B tým a odehrál dobré zápasy.

Vojtěch Pokorný

* 10. 01. 2003 (19 let)

příchod z U19

střední záložník

Očima trenéra:

Přišel ve 14 letech z Roudnice do regionální akademie. V U19 patřil ke klíčovým hráčům, pracuje na velkém prostoru, výborná střela ze střední vzdálenosti. Také patřil k hráčům, kteří na jaře hráli za B tým a ukázal že má výkonnost pro třetí nejvyšší soutěž.

David Köstl

* 17. 06. 2003 (19 let)

příchod z U19

defenzivní záložník nebo krajní obránce

Očima trenéra:

Odchovanec teplického fotbalu. Je to srdcař, který miluje fotbal a teplický klub. Důrazný typ hráče, který nevypustí jediný souboj, ale musí zapracovat na silové složce. Musí dozrát mentálně, ale má předpoklady se zlepšovat.


Hráči, kteří zůstali v kádru:

Martin Lukáš

* 28. 03. 2002 (20 let)

střední obránce

Jakub Hora

* 08. 03. 2001 (21 let)

střední/pravý obránce

Mohamed Elmaghrabi

Egypt

* 28. 04. 2001 (21 let)

levý obránce/křídlo

Milan Hadinec

* 20. 09. 2002 (19 let)

levý obránce

Admir Ljevakovič

Bosna a Hercegovina

* 07. 08. 1984 (38 let)

defenzivní záložník/střední obránce

Vicu Bulmaga

Rumunsko / Moldávie

* 05. 07. 2003

univerzál

Tadeáš Vachoušek

* 11. 01. 2004 (18 let)

útočník

Mohamed Yasser

Egypt

* 05. 05. 2001 (21 let)

útočník

Ngosa Nsunzu

Zambie

* 19. 06. 1998 (24 let)

střední záložník

Jan Rezek

* 05. 05. 1982 (40 let)

útočník/ofenzivní záložník

Jan Grümann

* 22. 03. 2004 (18 let)

brankář

Luděk Němeček

* 04. 01. 1999 (23 let)

brankář

Radek Charvát

* 17. 05. 2004 (18 let)

brankář

Stínadla TV