Obrázek článku

L​ukáš Mareček bude pokračovat v Teplicích

Záložník Lukáš Mareček dnes podepsal novou smlouvu s FK Teplice. Ta původní měla vypršet na konci června tohoto roku. Nyní je jisté, že bude hájit barvy FK Teplice i v následujících dvou sezónách. "Lukáš Mareček byl velmi důležitou součástí sestavy. Penzum práce, které na hřišti odvede je obrovské a ne nadarmo patřil v rámci celé ligy k hráčům s největší porcí naběhaných kilometrů v jednotlivých zápasech, proto jsme stáli o prodloužení spolupráce, což se nyní podařilo," říká ředitel FK Teplice Rudolf Řepka.

Mareček do Teplic přišel v zimě 2020 z belgického Lokerenu, během dvou a půl roku v Teplicích odehrál celkem 53 ligových utkání, obě barážová utkání v uplynulém ročníku a přidal šest zápasů v MOL Cupu. Zaznamenal celkově tři branky. "V teplickém týmu jsem se zabydlel, takže jsem moc rád, že jsme se dohodli s vedením klubu na pokračování. Chtěl bych, abychom se zase pohybovali ve vyšších patrech tabulky," sděluje bývalý český reprezentant.

Prodloužení kontraktu si pochvalují také zástupci agentury, která hráče zastupuje: "Lukáš Mareček prožil v Teplicích velmi náročnou sezonu, v těžkých momentech však také jeho zkušenosti a kvalita pomohly zachránit pro tradiční klub nejvyšší soutěž. Lukáš se nezříká odpovědnosti, je právoplatným leaderem na hřišti i v kabině. Baví ho směr a progres, který nastavil týmu současný realizační tým a těší mě, že stejně spokojen je také klub s hráčem. Na prodloužení jsme se tak dohodli velmi rychle k oboustranné spokojenosti," dodává Viktor Kolář z agentury Sport Invest.

Stínadla TV