Obrázek článku

Jan Fortelný: Děkuji fanouškům za kulisu

Jan Fortelný dal dva góly v baráži, zápas proti Vlašimi pomohl rozhodnout. Teplice vyhrály 3:0 a před odvetou mají slušný náskok. Co záložník žlutomodrých po utkání řekl novinářům?

Jaká byla před zápasem atmosféra v kabině?
Já sám na sobě cítil zvýšenou nervozitu. Možná jsem jí byl trošku svázaný v zápase. Takový zápas jsem zažil poprvé... Šlo o celý klub, o všechny fanoušky.

Věřil jsi, že budete lepší než Vlašim?
Věřil jsem tomu, že máme lepší tým, že ji zvládneme porazit. Druhá liga je hodně o soubojích, o běhání. Nám se povedlo v tomhle soupeře přehrát a zaslouženě jsme vyhráli. Já osobně jsem rád, že jsem k důležité výhře přispěl dvěma góly.

Cítil jsi, že Vlašim je v jiné pozici, než byly Teplice? Hodně mluvila před zápasem o euforii, věřila si na vás...
Vlašim šla do baráže z úplně jiné pozice, byla pozitivně naladěná. My byli spíš pod dekou po špatné nadstavbě. Bylo to pro nás psychicky o dost těžší. Motivaci jsme ale měli obrovskou. Chtěli jsme ukázat, že do ligy patříme, že si ji zasloužíme hrát. Teď jsme udělali první krok k tomu, abychom v lize zůstali.

Co udělat, abyste se teď neuspokojili?
My počítáme, že Vlašim nic nezabalí. Teď už nemá co ztratit, půjde na to na sto deset procent. Pro nás je to teprve první krok, ještě není nic hotového. Máme skvělou výchozí pozici, ale musím si udržet agresivitu a předvádět týmový výkon. Musíme zapomenout na to, co jsme v sezoně převedli. Mám tím na mysli ty špatné věci. Bude nový zápas, zase musíme vyhrát a ligu si zasloužit.

Co bylo jinak než v sezoně?
Nám bylo od trenéra hodně vyčítáno, že nezachytáváme začátek utkání. To se nám proti Vlašimi dařilo, měli jsme druhé balony, vyhrávali osobní souboje, drželi jsme soupeře na distanc.

Po zraněních a absencích jsi našel pravou formu včas, souhlasíš?
Jsem moc rád, že mi to tam padlo. Ty góly jsou moc důležité pro udržení. Forma? Trenér Hunal mi řekl, že jsem nehrál nic moc, ale že jsem dal góly. To je prý důležité. (úsměv) Snad moje výkony půjdou nahoru, chtěl bych předvádět to, co jsem předvedl na začátku jara v Ostravě.

Fanoušci vyvolávali tvoje jméno ve stoje. Užil sis to?
Byl to nádherné. To chce začít každý hráč. Děkuji fanouškům za kulisu, kterou nám vytvořili. Hnali nás dopředu. Myslím, že jsme se jim výkonem odvděčili. Věřím, že přijedou za námi do Vlašimi. A hlavně, že budou chodit v příští sezoně.

Stínadla TV