Obrázek článku

Jakub Urbanec: Jsme moc rádi, že s námi fanoušci jezdí ven

Jakub Urbanec předvádí stabilní výkony a celkově je jedním z příjemných překvapení této sezony. Po remíze Teplic se Slavií už spřádá plány na nedělní střetnutí v Jablonci, kde půjde o důležité záchranářské body.

Jaký dopad měla remíza se Slavií na kabinu?
Je lepší nálada, povzbudilo nás to. Za bod jsme všichni rádi a i za to, že jsme ukázali, že se s námi musí počítat. Do Jablonce pojedeme ten důležitý zápas zvládnout.

Před Slavií vám věřili jen ti nejvěrnější. Bylo motivací ukázat těm, kteří vás odepisovali, že se mýlí?
My hlavně chtěli bodovat, protože jsme si na podzim dokázali, že umíme hrát i s těmi silnými. Jsme rádi, že se to povedlo, bod je taková třešnička na dortu. Věřím, že nás nastartuje.

Zopakovat velký výkon proti tabulkově slabším je ale dlouhodobý problém klubů, které nepatří mezi top týmy v lize.
Je to tak... Ale my víme, že proti Jablonci se nám celkem daří, tak by nám mohl sedět i teď. Já věřím, že se to ukáže i na hřišti a vyhrajeme.

Jablonec v minulém kole prohrál jasně na Spartě. Ta facka ho může srazit, ale i nastartovat...
Všichni jsme ten zápas viděli, na Letné moc šancí neměl. Zápas s námi pro něj bude ale o něčem jiném. Oni sami řekli, že duel s námi je pro ně důležitější. My snad ukážeme, že jsme dobrý tým a konečně na jaře získáme tři body, abychom v tabulce začali stoupat.

Na utkání pravděpodobně nepřijde velká návštěva, takže Jablonec nebude mít ryze domácí prostředí.
My jsme hlavně rádi, že s námi jezdí naši fanoušci. Vytváří nám dobrou atmosféru, za to jim děkujeme, jsou vážně skvělí. Budeme se snažit jim udělat radost. Venku jsme toho zatím moc neuhráli, tak snad se nám to v Jablonci konečně povede.

Stínadla TV