Obrázek článku

Jakub Urbanec: Hrajeme za celé Teplice!

Jakub Urbanec se vrátil do základní sestavy a velmi dobrými výkony pomohl týmu Zdenka Frťaly bodovat. Jak se dívá na nastávající boje ve skupině o udržení?

Hraješ teď na nezvyklé pozici ve středu zálohy. Jaké to pro tebe je?
Hrál jsem tam naposledy v dorostu, ale nevadí mi to. Jsem rád, že hraju a ve finále je mi jedno, kde to je. Hlavní je, že bodujeme.

Co je na té pozici z tvého pohledu zajímavého?
Když hraju na kraji, tak tam mám zažité automatismy, teď musím přemýšlet nad posuny a dalšími věcmi. Ale to mi také nevadí, snažím se na tom pracovat. Myslím si, že to tam není špatné.

Je tam méně běhání než na kraji?
Řekl bych, že víc. Hrál jsem v zápasech, kdy proti nám byli kvalitní soupeři, kteří byli asi lepší na balonu, tak to bylo víc běhání.

Úkoly máš hlavně defenzivní?
Teď spíš defenzivnější. Ale určitě bych se měl víc zapojovat do koncovky, střílet ze střední vzdálenosti a doplňovat útočníky.

Nějakou dobu jsi nehrál, stalo se tak po příchodu nového trenéra. Někdo by si mohl říct, že jsi měl za pana Jarošíka více důvěry, nový trenér tě posadil. Jak to vnímáš?
Ono je to tím, že se nedařilo, tak nový trenér udělal změnu. Já to respektuji, hlavní bylo to, že se nám pak začalo dařit, sbírali jsme body. Jsem ale samozřejmě rád, že jsem se zase vrátil.

A daří se! Jsi v kontextu jarního vývoje spokojený se třináctým místem po základní části?
Asi jo, ale je škoda, že teď, když je tabulka vyrovnaná, jsme nedosáhli na tu střední skupinu. Mohli jsme být v klidu. Bohužel nám nevyšel začátek, z něj nám body chyběly.

V poslední době asi nejvíc litujete domácích ztrát...
Hodně. S Brnem a Boleslaví jsme mohli mít v součtu o čtyři body víc, to bychom v tom středu byli. Ale už s tím nic neuděláme, teď se musíme co nejlépe připravit na nadstavbu. Já věřím, že to zvládneme.

Hrajete třikrát doma, což může být výhoda. Jenže poslední dobou se vám bodově víc daří venku.
To je pravda, zrovna jsme se o tom s kluky v kabině bavili. Já věřím, že to zlomíme, že nám pomůžou diváci a že Pardubice a Zlín porazíme. Oběma máme co vracet. Je to pro nás hodně důležitý rozjezd nadstavby. Cílem je vyhnout se baráži.

Co psychika?
Není to příjemné, určitě by bylo lepší hrát tu střední skupinu. Ale můžeme si za to sami, tak se z toho musíme sami vyhrabat a zvládnout to. Hrajeme za celé Teplice. Mně se tedy moc líbí, cítím, jak město fotbalem žije, že to lidem není jedno. Nesestoupíme!

Stínadla TV