Obrázek článku

Hodnocení kvality ubytování v Domově mládeže

Koncepce práce s mladými talenty se snaží řešit celkový vývoj mladého hráče od jeho samotných začátků až po vstup do profesionálního fotbalu. Naplnění této koncepce je dosahováno zejména propojením tréninkového a vzdělávacího procesu. Klub se snaží, aby škola a fotbal nebyly dvě oddělené formy výchovy mladého hráče, ale naopak na sebe navazující a komplexní složky. Klub tak svého hráče neustále vede k aktivnímu přístupu ke studijním úspěchům a přes fotbal ho může motivovat k větší úctě ke školní přípravě, sebekázni a úrovni vzdělanosti, která se týká i sportovní oblasti.

S koncepcí výchovy hráčů mimo jiné také souvisí i kultura a úroveň ubytování hráčů dorosteneckých kategorií U19 – U16 zařazených do Sportovního centra mládeže, kteří mají rodinné zázemí mimo teplický region a mají možnost využívat ubytování v rámci Domova mládeže, který je umístěn přímo v Teplicích v městské části Trnovany v areálu Střední školy stavební a strojní v ulici Fráni Šrámka.

Dorostenci FK Teplice většinou bydlí v rámci Domova mládeže ve dvoupokojových buňkách se společným WC a umyvadlem s tím, že společné sprchy jsou vždy v rámci příslušného patra. V Domově mládeže jsou zajištěny také různé volnočasové aktivity a pravidelné stravování v rámci místní jídelny.

Vedení mládeže FK Teplice se proto rozhodlo pozitivně působit na své hráče i v tomto směru a pravidelně kontroluje jakým způsobem kluci přistupují ke svému životu v Domově mládeže a jak si udržují kvalitu svého bydlení. Pravidelně také vyhodnocují pokoje, které k těmto povinnostem přistupují s příkladným nasazením.

Aktuálně byli jako nejlepší v tomto směru vyhodnoceny pokoje hráčů nejmladšího dorostu U16, konktrétně se jedná o hráče Marka Stožického, Jana Turka, Yevhenie Marchenka a také jejich spolubydlícího, hráče dorostu U17, Duy Tan Trana. Vedení mládeže tyto hráče odměnilo praktickými slevovými poukázkami a protože se tento přístup osvědčil, hodlá v něm i nadále pokračovat.

Foto - zleva: Marek Stožický, Jan Turek a Yevhenii Marchenko ( Duy Tan Tran na fotografii chybí )

Stínadla TV