Obrázek článku

Domácí rozlučku se sezónou obstará Zbrojovka Brno

Již zachráněné Teplice v předposledním duelu nadstavbové části FORTUNA:LIGY přivítají ve středu od 19 hodin Zbrojovku Brno.

„To, že jsme dvě kola před koncem zachránění, je obrovská úleva," řekl po střetnutí v Ostravě, kde „skláři" prohráli s Baníkem 1:2, jejich trenér Zdenko Frťala. „Od mého příchodu byl každý zápas důležitý. Jsem rád, že naši kluci pochopili, jak si představujeme jejich přístup k různým věcem. Za to byli odměněni. Důležité je, že dostali do DNA maximální nasazení a týmový výkon," pokračoval.

„Záchrana? Hořkosladká úleva. Na druhou stranu jsme před třemi měsíci byli poslední a musíme si přiznat, že to bylo těžké období. Nakonec jsme z toho vyklouzli,“ těšila záchrana záložníka Dana Trubače.

Tepličtí se budou chtít proti Brnu rozloučit s diváky na Stínadlech výhrou. „Určitě. Nechceme ligu dehonestovat. Víme, že tři týmy ještě o něco hrají, my budeme také bojovat," uvědomuje si Trubač.

Zbrojovka ale bojuje ze všech sil o možnost udržet se v baráži, poslední Zlín totiž stále na ni i Pardubice nepříjemně dotírá, na oba své soky ztrácí jen jeden jediný bod. Naposledy přivezla prohru 0:1 z Jablonce. „Jsme hrozně zklamaní, protože hlavně ve druhé půli jsme měli čtyři, pět opravdu velkých šancí,“ hlesl po zápase na Střelnici brněnský Jan Hlavica.

Nyní tedy jede se svým týmem do Teplic, poté Jihomoravané hrají doma se Zlínem. „Je to otřepaná fráze, ale musíme to brát zápas po zápasu, nepočítat, neohlížet se na nikoho. Jsou to dva těžké zápasy, ale pokud je zvládneme, budeme v baráži. Máme to ve své moci. Nesmíme si pořád říkat, že to přijde příště, musíme to udělat teď a musíme to udělat dobře."

V této sezoně hrály Teplice v lize s Brnem dvakrát. Na jihu Moravy skončilo utkání 2:2, v domácím prostředí Severočeši remizovali 1:1. Se Zbrojovkou se utkali i v domácím poháru, úspěšnější ale byla v prodloužení „flinta".

Čtvrtý duel mezi těmito soupeři v sezóně bude rozhodovat Dominik Starý s asistenty Milanem Vyhnanovským a Petrem Kotalíkem. Čtvrtým rozhodčím bude Daniel Vokoun. U VARu zasedne Petr Hocek a Lukáš Slavíček.

Předprodej vstupenek na utkání probíhá
ZDE. Pro prvních 500 diváků na stadionu je navíc připraven nápoj zdarma!

Stínadla TV