Obrázek článku

Do teplického týmu míří Hybš, Čerepkai, Gning a Čičovský, odchází Patrik Žitný

Čtyři příchody do týmu a jeden odchod hlásí teplický tým před startem nového ročníku FORTUNA:LIGY, do týmu přichází na hostování Matěj Hybš z Viktorie Plzeň, na přestup ze Slovanu Bratislava Roman Čerepkai, rovněž na přestup další útočník Abdallah Gning z Vlašimi a na hostování s následnou opcí na přestup pak talentovaný záložník Adam Čičovský z Ústí nad Labem. Naopak z týmu odchází Patrik Žitný, který přestupuje do Mladé Boleslavi.

Matěj Hybš je hráčem Viktorie Plzeň, ale poslední půlrok strávil v polské nejvyšší soutěži v dresu Termalici Nieciecza, kde pravidelně nastupoval. V rámci české ligy má za sebou devětadvacetiletý levý obránce angažmá v Plzni, Liberci, Spartě, Jablonci a Jihlavě, během kterých odehrál 159 utkání, vstřelil šest branek a na dalších devět nahrál. Byl také dlouholetým mládežnickým reprezentantem. "Usilovali jsme o příchod levonohého hráče se zkušenostmi, který by posílil naší obrannou řadu, což se příchodem Matěje podařilo. Věříme, že pro nás bude velkou posilou," přeje si ředitel klubu Rudolf Řepka. Hybš přichází do Teplic na hostování, v sobotním zápase proti Viktorii tak nebude moci nastoupit.

Dalším příchodem pak je Roman Čerepkai, který se dnes stal kmenovým hráčem FK Teplice, když byl dotažen jeho přestup ze Slovanu Bratislava. "Je to ladný fotbalista, zapadl. Je dobře připravený, technický, má dobré převzetí míče a ví, kdy narazit, kdy sklepnout," říká k mladému útočníkovi trenér Jiří Jarošík. Dvacetiletý Čerepkai je odchovancem Slovanu Bratislava, kde strávil téměř celou svou dosavadní kariéru. Jako talentovaného hráče si ho v sedmnácti letech vyhlédla Sambdoria Janov, kde působil v roce 2019 a následně se přesunul zpět do Slovanu. Naposledy nastupoval v minulé sezóně ve druhé nejvyšší soutěži za B mužstvo a v šestnácti zápasech zaznamenal pět branek a tři asistence. Vysloužil si tak také několik nominací do A mužstva Slovanu, ale do slovenské Fortuna Ligy nezasáhl, nastoupil pouze v domácím poháru.

Abdallah Gning z Vlašimi je dalším útočníkem, který přichází do teplického týmu. Třiadvacetiletý Senegalec strávil jarní část ve Vlašimi, kde odehrál třináct utkání s bilancí dvou branek a tří asistencí. Velmi dobře si v dresu středočechů vedl i v probíhající letní přípravě, kdy se ve čtyřech zápasech prosadil hned třikrát, dvakrát proti Českým Budějovicím a jednou proti Příbrami. "Jdou na něj velmi dobré reference a přesvědčil nás také v zápasech, které jsme sledovali. Po zimním příchodu z Afriky do České republiky se během jara velmi rychle adaptoval na zdejší prostředí a jeho výkony mají stoupající tendenci," sděluje sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Čtvrtým hráčem, jehož příchod byl dnes administrativně dořešen, je mladý záložník Adam Čičovský. Teprve devatenáctiletý středopolař má i přes své mládí na svém kontě už 54 startů ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE, další čtyři přidal v MOL Cupu. Předtím působil v akademii Dynama Dresden, kde nastupoval v Bundeslize mladšího dorostu. Do Teplic přichází na hostování s následnou opcí na přestup. "Jde o velmi talentovaného hráče, se kterým Jiří Jarošík pracoval již při svém angažmá v Ústí, proto ho dobře zná," říká k Čičovskému Štěpán Vachoušek.

Kromě čtyřech příchodů je tu také jeden odchod z týmu, když necelý rok před koncem smlouvy odchází do Mladé Boleslavi Patrik Žitný. "Patrik je jedním z našich nejúspěšnějších odchovanců a dosud v podstatě nehrál za jiný klub. Jeho profesionální smlouva mu končila k 30. červnu příštího roku a na jednání o prodloužení spolupráce s ním a jeho agentem jsme vyhodnocovali všechna pro a proti. Nakonec obě strany dospěly k názoru, že hráč potřebuje nový impuls a jako klub jsme se rozhodli mu novou výzvu umožnit. Následně jsme společně našli i finančně zajímavé řešení jak pro hráče samotného, tak pro náš klub a využili jsme nabídky FK Mladá Boleslav, kam dnes Patrik Žitný po našem souhlasu přestoupil. Chtěl bych tímto Patrikovi za jeho celoživotní lásku k teplickému klubu poděkovat a popřát mu hodně štěstí v novém působišti," vysvětluje okolnosti odchodu Rudolf Řepka.

Ani s blížícím se startem ligového ročníku však možnosti příchodů do týmu nekončí, přestupní období totiž končí až 8. září. "Stále jsme v jednání s týmy z velké trojky v rámci české ligy, ale zde samozřejmě zužování kádrů záleží do velké míry na tom, jak si tyto kluby povedou v evropských pohárech, přesto věřím, že pokud se vše podaří, tak alespoň jeden či dva hráči po této linii do klubu ještě přijdou," dodává závěrem Štěpán Vachoušek.

Stínadla TV