Obrázek článku

Daniel Fila: Jsem rád, že jsme vyhráli, gól je jen takový bonus!

Daniel Fila se po dlouhých zdravotních problémech konečně prosadil mezi střelce. V Českých Budějovicích vstřelil první branku utkání, navíc předvedl pracovitý výkon a přispěl k důležité výhře na jihu Čech.

Jaké jsou pocity po výhře a po první brance v sezóně?
Byla tam spousta zranění, musel jsem si prošlapat cestu zpátky i přes zápasy v B týmu. Jsem moc rád, že jsem dnes nastoupil, že jsme vyhráli a ten gól už je takový bonus. Gól je důležitý, abych si víc věřil.

Byla to snadná trefa?
Já si úplně nemyslím, protože se mi tam trošku pletl rozhodčí, takže jsem si přes něj musel najít ten balón, takže jako úplně snadnou bych ji nehodnotil.

Podruhé v řadě jste vyhráli, může vás to uklidnit?
Jsme moc rádi, že jsme už podruhé nedostali gól, od toho se musíme odpíchnout. Snažíme se plnit to, co nám říká trenér a přináší to ovoce.

Čemu tu změnu připisuješ?
Něco málo jsme si k tomu řekli, přišel nový trenér, má trošku jinou přípravu a asi je to to, co jsme potřebovali, zatím to funguje.

Čím sis během té zdravotní pauze prošel?
Měl jsem 3-4 měsíce problémy a léčil jsem si individuálně, pak jsem musel průběžně doběhávat kondici a také nasbírat zápasovou praxi v B týmu. Musel jsem vydržet makat a doufat, že pak přijde šance. Bylo to těžké v hlavě.

Stínadla TV