Obrázek článku

ČFL: TJ Sokol Živanice vs. FK Teplice B - 1:0

1:0 (0:0) 

  •  65. Spěvák Matouš ( as. Pánek David ) - 1:0.

  • Střely na branku 7 : 5 ( 2 : 3, 5 : 2 ),
  • Střely mimo branku 5 : 6 ( 2 : 3, 3 : 3 ),
  • Zblokované střely 4 : 4 ( 1 : 2, 3 : 2 ),
  • Střely celkem 16 : 15 ( 5 : 8, 11 : 7 ),
  • Vyložené šance 5 : 7 ( 2 : 3, 3 : 4 ),
  • Rohy 8 : 4 ( 3 : 1, 5 : 3 ),
  • Ofsajdy 1 : 3 ( 0 : 1, 1 : 2 ),
  • Fauly 9 : 7 ( 5 : 3, 4 : 4 ).

  • OUT 53 min. Pokorný V. (28)  -  IN 53 min. Vachoušek T. (15),
  • OUT 62 min. Hadinec M. (22)  -  IN 62 min. Trnovec M. (36),
  • OUT 69 min. Vachoušek M. (22)  -  IN 69 min. Hural P. (24),
  • OUT 69 min. Jamrich L. (18)  -  IN 69 min. Köstl D. (28).

 21. Langr S. (Živanice) -  39. Vobecký M. (Teplice).

"V sobotu 4. 6. rezerva Sklářů odehrála již třetí mistrovské utkání během šesti dnů. Tentokrát zajížděla na hřiště pátého týmu aktuální tabulky České fotbalové ligy - týmu TJ Sokol Živanice.

První poločas nepřinesl příliš pohledný fotbal, byl to boj zejména o střed hřiště, ale i tak si oba dnešní soupeři dokázali vypracovat několik zajímavých brankových příležitostí. Skláři měli v první půli celkem tři, když nejprve tvrdou střelu Dominika Procházky v 8.minutě pokryl u tyče domácí brankář, ve 41.minutě proletěl tvrdý projektil obránce Milana Hadince jen těsně nad levou spojnicí břevna a tyče živanické branky a nakonec ve 45.minutě, kdy v síti bohužel neskončila pohotová střela Honzy Rezka. A když se ani po šancích domácích nerozvlnila síť za zády pozorného teplického brankáře Grümanna, odcházelo se do kabin se bezbrankového stavu.

Ve druhém poločase vrhli od samotného začátku oba týmy všechny své síly do ofenzivy s vědomím, že vedoucí branka s přibývajícími minutami bude i tou pravděpodobně rozhodující v celém utkání. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a k vidění byly zajímavé příležitosti před oběma brankami. Hosté se v úvodních 20 minutách druhé půle dostali až do čtyř obrovských šancí. Ve 49.minutě volný přímý kop Honzy Rezka z 18 metrů vyrazil konečky prstů mimo své tyče na roh brankář Vaníček. O minutu později po centru Dominika Procházky netrefil na malém vápně prázdnou branku Milan Hadinec. V 57.minutě skvěle na pravé straně vysunul Honza Rezek střídajícího Tadeáše Vachouška, který ve své první obrovské příležitosti levou nohou špatně trefil míč a jen těsně minul pravou tyč branky domácích. V 59.minutě pro autovém vhazování Jakuba Hory pronikl do šestnáctky domácích opět Tadeáš Vachoušek, ale místo zpětné přihrávky na skvěle postaveného Honzu Rezka zvolil přihrávku na u vzdálenější tyče obsazeného Michala Trnovce a tak ani sedmá vyložená příležitost Sklářů neskončila v síti Živanic ( ! ) A tak vedoucí a zároveň rozhodující branku celého utkání vstřelili v 65.minutě domácí. Tepličtí ztratili míč ve středu hřiště a hráči v oranžových dresech po bleskovém kontru do rozhozené obrany Teplic skórovali z kopačky Matouše Spěváka, kterého přesnou přihrávkou na hranici pokutového území našel David Pánek. Tato branka bohužel zmrazila snahu hostů, kteří do závěrečného hvizdu rozhodčího Ježka již nevyprodukovali žádnou další brankovou příležitost a několikrát je také podržel při šancích živanických mladý brankář Grümann.

V dnešním utkání slavila úspěch o chloupek lepší a kvalitnější produktivita zkušeného týmu domácího Sokola Živanice, který dokázal alespoň jednu ze svých šancí proměnit. Mladý teplický tým, kde vedle velezkušených borců Admira Ljevakoviče a Honzy Rezka nastoupilo až pět talentovaných mladíků z nejstaršího teplického dorostu U19 bez jediné posily z A-týmu Sklářů, si dokázal vypracovat poměrně velké množství příležitostí, ale bohužel ani jediná neskončila za zády živanického brankáře Vaníčka a to o výsledku dnešního utkání nakonec rozhodlo."

"Dnešní porážka mě opravdu velice mrzí a myslím si, že jsme mohli při troše štěstí v Živanicích bodovat. Bohužel jsme nedokázali proměnit jedinou z mnoha našich vyložených příležitostí a pokud bychom skórovali první my, věřím že by se nám podařilo utkání dotáhnout do vítězného konce. To se nám ale nepovedlo a se vším respektem gratuluji domácím k dnešní výhře.

Kluci dnes nepředvedli vůbec špatný výkon a je škoda, že o utkání nakonec rozhodla jedna jediná branka, kdy jsme bohužel nedokázali pokrýt rychlý kontr domácího týmu při jednoduché ztrátě míče ve středu hřiště.

Je ale vidět, že naše cesta má ten správný směr a kolem Ljevy a Rézy nám rostou z našich talentovaných mladíků opravdu zajímaví hráči pro dospělý fotbal a až se ve třetí lize více "ohrají", budeme schopni takováto vyrovnaná utkání s takto kvalitními a zkušenými soupeři určitě častěji rozhodovat ve svůj prospěch."

Zápis o utkání ke stažení  ZDE.

Záznam celého utkání na webu TVCOM.cz sledujte ZDE.

Stínadla TV