Obrázek článku

ČFL: FK Ústí nad Labem - FK Teplice B 2:0 (0:0)

2:0 (0:0) 

  •  80 min. ČERNÝ David ( as. BENDA Jaroslav ) 1:0,
  •  90 + 4 min. FISCHER Petr ( as. JIRÁNEK Jonáš ) 2:0.

  • Střely na branku 3 : 5 ( 1 : 4, 2 : 1 ),
  • Střely mimo branku 5 : 9 ( 3 : 3, 2 : 6 ),
  • Zblokované střely 4 : 6 ( 2 : 3, 2 : 3 ),
  • Střely celkem 12 : 20 ( 9 : 4, 7 : 13 ),
  • Vyložené šance 2 : 3 ( 1 : 2, 1 : 1 ),
  • Rohy 4 : 5 ( 3 : 3, 1 : 2 ),
  • Ofsajdy 2 : 0 ( 2 : 0, 0 : 0 ),
  • Fauly 15 : 13 ( 9 : 8, 6 : 5 ).

  • OUT 57 min. VACHOUŠEK Tadeáš (32-  IN 57 min. JAMRICH Ladislav (24),
  • OUT 66 min. FILA Daniel (39)  -  IN 66 min. KORSELT Matyáš (36),
  • OUT 81 min. HADINEC Milan (20)  -  IN 81 min. GORNICKÝ Vojtěch (19).

  •    8 min. PROCHÁZKA Dominik (Teplice),
  •  41 min. KOLAŘÍK Ondřej (Ústí), 
  •  51 min. HADINEC Milan (Teplice),
  •  56 min. EMMER Jakub (Teplice),
  •  72 min. PROCHÁZKA Dominik (Teplice),
  •  81 min. ČERNÝ David (Ústí).

" V sobotu dopoledne zamířil B-tým Sklářů do nedaleké krajské metropole, kde ho v rámci 20.kola České fotbalové ligy čekal na Městském stadionu souboj s domácím týmem FK Ústí nad Labem.

Začátek utkání byl z obou stran spíše opatrnější a hra se odehrávala převážně mezi oběma šestnáctkami. Do první vyložené příležitosti se dostali Skláři ve 22.minutě po rychlém brejku středem hřiště, když Jakub Emmer přihrál míč na levé straně nabíhajícímu Tadeáši Vachouškovi, který přeloboval vyběhnuvšího brankáře Plachého, ale míč z jeho kopačky proletěl jen těsně vedle levé tyče odkryté ústecké branky. Další velkou šanci měli hosté ve 32.minutě, když se po dalším rychlém protiútoku probil až do šestnáctky domácích Tadeáš Vachoušek, ale z jeho zpětné přihrávky nedokázal v dobré pozici skórovat jeho bratr Matyáš a ani dorážející Daniel Fila. V závěru první půle zahrozili Davidem Černým také domácí, ale bez gólového efektu a tak do kabin nakonec odcházeli oba týmy za bezbrankového stavu.

Začátek druhého poločasu byl téměř totožný se začátkem zápasu, bez vážnější příležitosti před oběma brankami a hlavně tuhý boj o střed hřiště. Míč měli na svých kopačkách více Skláři, ale také domácí byli aktivní a nebezpečné bylo hlavně útočné duo Černý – Benda, kterým nejvíce sekundoval domácí kapitán Jiránek a také agilní Kolařík. V 56.minutě si na levé straně vyměnil míč s Tadeášem Vachouškem teplický kapitán Jakub Emmer, dostal se až do pokutového územní domácích, kde ho atakoval domácí stoper Hudec, ale rozhodčí Šmat tento souboj posoudil jako filmování hráče ve žluto-modrém dresu a navíc mu ještě udělil žlutou kartu. V 70.minutě měli další brankovou příležitost Skláři, když se po závaru v šestnáctce domácích neujala hlavička Jakuba Emmera a ani následné dorážky Matyáše Korselta a Adama Čičovského. V 73.minutě byl vyloučen po druhé žluté kartě Dominik Procházka a hosté tak šli na závěrečných rozhodujících 20 minut utkání do oslabení. A to byla samozřejmě voda na mlýn pro domácí tým, který vrhnul všechny síly do útoku a snažil se strhnout vítězství na svou stranu. A to se mu nakonec podařilo v 80.minutě po centru Bendy, který našel na malém vápně zcela volného kanonýra Davida Černého a ten bez větších problémů překonal bezmocného Lukáše Četverika v teplické brance – 1:0. Skláři šli následně do rizika a snažili se i v deseti hráčích o vyrovnání. Bohužel se ale již nedokázali dostat do žádné další vážnější příležitosti před brankou ústeckého Plachého a tak nakonec o vítězství Army rozhodl ve čtvrté minutě nastavení druhým přesným zásahem do prázdné teplické branky ústecký Fischer po nezištné přihrávce domácího kapitána Jiránka – 2:0.

Arma dnes prokázala větší vůli po vítězství a hlavně byla oproti Sklářům produktivnější, když si její jediné dvě střely mezi tyče ve druhém poločase dokázali najít cestu do teplické branky. Rozhodně to ale nebylo tak, že by domácí prakticky nepustili hosty k žádnému střeleckému pokusu. Držení míče a statistiky utkání byly na straně Sklářů, ale tyto aspekty sami o sobě utkání nevyhrávají. Hostům v zakončení chyběl potřebný důraz a hlavně přesnost. Dnešní utkání bylo o tom, kdo na těžkém, ale dobře připraveném terénu vstřelí první branku a to se nakonec v početní převaze podařilo ústecké Armě, která tak po zásluze brala všechny tři mistrovské body. "

" Utkání nemohu hodnotit pozitivně, nepodařilo se nám splnit náš společný cíl a ve vyrovnaném utkání nás soupeř v závěru a v našem oslabení přehrál díky větší vůli po vítězství a díky maximální produktivitě. Nám se i přes několik vyložených příležitostí nepodařilo skórovat a bez vstřelené branky se utkání vyhrát prostě nedá. Okolo ústecké šestnáctky jsme byli málo nebezpeční, chyběl nám moment překvapení a v zakončení jsme byli málo důrazní a hlavně nepřesní. Jedním z rozhodujících momentů dnešního utkání bylo vyloučení Dominika Procházky po druhé žluté kartě a také vedoucí branka domácích deset minut před koncem, kdy jsme nechali na malém vápně trestuhodně volného Davida Černého a ten se v takových momentech nemýlí.

Jsme si plně vědomi příčin, které vedli k naší porážce v Ústí a rozhodně se z nich poučíme. V těchto chvílích se ale musíme začít soustředit na dalšího soupeře, protože ČFL v rychlém sledu pokračuje a my budeme chtít v dalším utkání uspět. Již na Velký pátek 7.dubna totiž hostíme na UMT stadionu Na Stínadlech od 16:30 B-tým FK Pardubice. "

Zápis o utkání ke stažení ZDE.

Záznam celého utkání na webu TVCOM.cz sledujte ZDE

Stínadla TV