Obrázek článku

ČFL: FK Teplice B vs. FK Mladá Boleslav B - 1:0

1:0 (0:0) 

  •  83. Moulis Pavel ( as. Hural Pavel ) - 1:0.

  • Střely na branku 5 : 2 ( 2 : 1, 3 : 1 ),
  • Střely mimo branku 7 : 6 ( 2 : 4, 5 : 2 ),
  • Zblokované střely 6 : 5 ( 4 : 4, 2 : 1 ),
  • Střely celkem 18 : 13 ( 8 : 9, 10 : 5 ),
  • Vyložené šance 1 : 3 ( 0 : 2, 1 : 1 ),
  • Rohy 2 : 7 ( 1 : 7, 1 : 0 ),
  • Ofsajdy 4 : 5 ( 2 : 3, 2 : 2 ),
  • Fauly 15 : 16 ( 5 : 7, 10 : 9 ).

  • OUT 59 min. Bulmaga V.     (36)   -   IN 59 min. Lukáš M.      (27),
  • OUT 81 min. Procházka D.  (11)   -   IN 81 min. Hadinec M.  (20),
  • OUT 90 min. Vachoušek M. (22)  -   IN 90 min. Němeček L.  (15).

 55. Bulmaga (TPC) 72. Hora (TPC) 88. Ljevakovič (TPC)  38. Rolinek (MLB).

"V netradiční den a v netradiční čas, v pondělí od 15 hodin, B-tým Sklářů hostil na hřišti v Dubí – Pozorce ve 24.kole skupiny B České fotbalové ligy rezervní tým FK Mladá Boleslav.

Vstup do utkání a také vlastně celý první poločas měli více ze hry hosté a to hlavně díky tomu, že si dokázali vypracovat více vyložených brankových příležitostí. Domácí za hosty nezaostávali a byli také nebezpeční, ale ve finální fázi byla přesnější a důraznější Boleslav. Mnoho střel na obou stranách končilo mimo tyče a nebo v rukavicích pozorných brankářů – teplického Grümanna a boleslavského Mikulce. A také proto šli oba týmy do kabin za bezbrankového stavu.

Úvod druhé půle patřil Sklářům, kteří přidali na intenzitě a přesnosti v kombinaci a dostávali se častěji do pokutového území Boleslavi. V 79.minutě neproměnil svou příležitost ke skórování zkušený boleslavský útočník Zahustel a tak o čtyři minuty později uhodilo na druhé straně. V 83.minutě vypíchl váhajícímu Rolinkovi míč teplický Moulis, narazil si ho s Huralem a z bezprostřední blízkosti před brankářem Mikulcem poslal Teplice do vedení – 1:0. 

Hosté se s vypětím všech sil snažili o vyrovnání, ale obrana Sklářů a mladý brankář Grümann je do žádné vážnější akce nepustili a byli to naopak právě domácí, kteří z rychlých brejků ještě několikrát do závěrečného hvizdu rozhodčího Víta, a to ať už s větší či menší intenzitou, ohrozili branku hostujících hráčů v oranžových dresech."

"Jsem rád, že jsme po dvou prohraných zápasech opět dokázali zvítězit. Nebylo to dnes nějak zvlášť pohledné utkání, ale pro kluky jsou tři body rozhodně velkou psychickou vzpruhou. Bylo to dnes o jedné proměněné šanci, a protože jsme ji proměnili my, byli jsme nakonec šťastnějším týmem. Do zbývajících kol musíme přidat více fotbalovosti a kvality zejména v zakončení, ale kluci na každém tréninku tvrdě pracují a proto o ně rozhodně nemám strach a věřím, že to dokážeme. Musím také ocenit kvality soupeře, který se v posledních kolech zvedal jak herně, tak i výsledkově. Má v týmu mladé a šikovné hráče, kteří mají díky rukopisu trenéra Malury dobrou organizaci hry, hrají pozorně do defenzivy a je pak hrozně těžké se do jejich šestnáctky vůbec dostat.

Kluci mi dnes udělali velkou radost hlavně tím, jak utkání odbojovali a s jakou zarputilostí šli do poslední chvíle za vítězstvím. Opět musím vyzdvihnout přínos mého trenérského kolegy a zároveň kapitána mužstva Admira Ljevakoviče, který svým přístupem ke hře a obrovským srdcem strhával všechny ostatní kluky.

Zbývá nám do konce soutěže ještě 6 těžkých duelů a na nějaké obsáhlejší hodnocení je ještě brzy. Do všech těchto zbývajících utkání ale rozhodně půjdeme s pokorou a se snahou uspět jak herně, tak samozřejmě i výsledkově. Teprve pak, na konci  samotné soutěže, uvidíme na jakou pozici to v neobvykle vyrovnané tabulce ČFL bude stačit."

Zápis o utkání ke stažení ZDE.

Záznam celého utkání na webu TVCOM.cz sledujte ZDE.

Stínadla TV