Obrázek článku

ČFL: FK Teplice B - TJ Slovan Velvary 3:1

3:1 (2:0) 

  •  16. Hora Jakub ( as1. Succar Matias, as2. Procházka Dominik ) - 1:0,
  •  36. Bulmaga Vicu ( as1. Vobecký Marek, as2. Hora Jakub ) - 2:0,
  •  76. Vobecký Marek ( pokutový kop - po faulu na Procházku ) - 3:0.

  • Střely na branku 6 : 3 ( 2 : 1, 4 : 2 ),
  • Střely mimo branku 8 : 5 ( 6 : 4, 2 : 1 ),
  • Zblokované střely 6 : 3 ( 4 : 2, 2 : 1 ),
  • Střely celkem 20 : 11 ( 12 : 7, 8 : 4 ),
  • Vyložené šance 3 : 1 ( 2 : 1, 1 : 0 ),
  • Rohy 9 : 4 ( 5 : 2, 4 : 2 ),
  • Ofsajdy 0 : 1 ( 0 : 1, 0 : 0 ),
  • Fauly 6 : 7 ( 1 : 4, 5 : 3 ).

  • OUT 54 min. Succar ( 26 ) - IN 56 min. Vachoušek ( 22 ),
  • OUT 54 min. Bulmaga ( 36 ) - IN 56 min. Hural ( 24 ),
  • OUT 75 min. Procházka ( 37 ) - IN 75 min. Hadinec ( 20 ).
  • OUT 87 min. Elmaghrabi ( 32 ) - IN 87 min. Liška ( 11 ),
  • OUT 87 min. Ljevakovič ( 5 ) - IN 87 min. Lukáš ( 27 ).

 85. Vopat L. ( VELVARY ).

"B-tým Sklářů v nedělním sychravém dopoledni přivítal na UMT stadionu Na Stínadlech ambiciózní tým Slovanu Velvary, který se momentálně nachází v horních patrech tabulky a na lídra celé ČFL ztrácel pouhé 3 body.

Utkání se od úvodních vteřin hrálo ve vysokém tempu a hra se přelévala z jedné strany na druhou. V 16.minutě se domácím podařilo díky důrazu obránce Jakuba Hory otevřít skóre, když jeho zblokovaná střela po centru Procházky a sklepnutí Succara nakonec skončila za zády marně se natahujícího brankáře Šťovíčka – 1:0. Díky této vedoucí brance Skláři získali v dalším průběhu utkání mírnou územní převahu a jejich ofenziva znamenala trvalé nebezpečí pro branku Slovanu. Ani hosté nezůstávali pozadu a i když si vypracovali několik zajímavých příležitostí, proti byla velmi dobře fungující obrana Sklářů v čele s jistým Karlem Hasilem a také s pozorným a v ČFL debutujícím osmnáctiletým brankářem Honzou Grümannem. Ve 36.minutě opět udeřili domácí a dostali se tak do dvoubrankového vedení. Po dlouhatánském autu obránce Hory až do pokutového území Velvar a chytré příhře hlavou od Vobeckého nedal Vicu Bulmaga tvrdou střelou k levé tyči brankáři hostí sebemenší šanci  – 2:0. Skvěle dnes hru žluto-modrých dirigoval po předchozí třízápasové absenci kapitán Admir Ljevakovič, který dnes odehrál opravdu parádní utkání a svým výkonem strhl i ostatní spoluhráče a Teplice tak šli zcela zaslouženě do kabin s dvoubrankovým vedením v zádech.

Skláři vstoupili do druhé půle s vědomím a s jasnými pokyny od trenéra Ladislava Jamricha, že nesmí v žádném případě Velvarům dovolit vstřelit  kontaktní branku a že oni sami musí být v ofenzivě aktivnější než soupeř. Žluto-modří si vzali slova svého trenéra k srdci a hosty do vážnějšího ohrožení vlastní branky nepouštěli. A tepličtí byli nakonec v 76.minutě za svůj výkon odměněni třetí a vlastně i rozhodující brankou, když nařízený pokutový kop po faulu Chábery na Procházku s přehledem proměnil skvěle hrající Marek Vobecký – 3:0. Velvarům se sice v 80.minutě podařilo díky šťastné brance Rubeše snížit na 1:3, ale více jim s nadšením hrající domácí nedovolili a zaslouženě tak navýšili své konto na aktuálních 28 mistrovských bodů."

"Chtěl bych za dnešní poctivý a týmový výkon poděkovat všem hráčům a jsem na ně pyšný hlavně za to, jakým způsobem si dnes s favorizovanými Velvary poradili. Utkání bylo díky neustále se měnícímu aprílovému počasí opravdu velmi náročné a soupeř nám nedal ani centimetr hrací plochy zadarmo. Kluci byli stále hodně aktivní a pro zisk důležitých mistrovských bodů udělali maximum. Naše aktivita a vysoký presink dostávaly často obranu Velvar do úzkých a jen díky brankáři Šťovíčkovi nebyl rozdíl ve skóre vyšší.

V těchto chvílích se již začínáme soustředit na další utkání, kterým bude příští neděli severočeské derby na Městské stadionu v Liberci proti domácímu Slovanu. I na tohoto soupeře se budeme celý týden poctivě připravovat a rozhodně uděláme maximum pro to, abychom i z pod Ještědu neodjížděli bez bodového zisku."

Zápis o utkání ke stažení ZDE.

Záznam celého utkání sledujte ZDE.

Stínadla TV