Obrázek článku

Baráž o FORTUNA:LIGU: Teplice - Vlašim 3:0 (1:0)

​S téměř nejsilnější možnou sestavou vyrukoval trenér Jiří Jarošík na domácí barážový duel s Vlašimí, do sestavy se po zranění vrátili Kučera nebo Vondrášek, chyběli jen Žák, Žitný a Jukl. Domácí navíc měli v zádech skvělou návštěvu 7145 diváků, kteří si, až na několi desítek hostujících příznivců, přáli setrvání ligové soutěže v Teplicích.

Už ve druhé minutě jim velkou radost mohl udělat Hyčka, jenže jeho střela pouze orazítkovala tyč. Následně se neujaly ani střely Sejka nebo Trubače zpoza vápna. Skvěle fandící stadion tak musel přečkat také šanci Vlašimi ve 40. minutě, jenže ve velké šanci uhasil problém skluzem Tomáš Vondrášek. Už už to vypadalo na bezbrankový poločas, když Tomáš Grigar vyslal do úniku Jana Fortelného, ten prostřelil Vágnera a Stínadla vybuchla poprvé radostí.

Čekání na druhý gól netrvalo navíc dlouho ani po přestávce, když Shejbal poslal výborný centr do vápna na Mareše, jehož střelu Vágner zlikvidoval, ale jen k volnému Fortelnému, který rozvlnil síť podruhé. Hosté mohli sice zredukovat vedení při velké šanci Zlatohlávka, jenže proti byl opět vynikající Grigar. Došlo tak i na třetí gól domácích, výborný centr z levé strany přetavil v nechytatelnou hlavičku Jakub Mareš. Na Stínadlech se tak po dlouhých letech mohli na tribuně zase objevit mexické vlny, které rozjížděl fandící sektor 34.

Teplice - Vlašim 3:0 (1:0)
Branky:
45. a 52. Fortelný, 73. Mareš.
ŽK: 28. Hyčka, 65. Mareček - 15. Breda.
Rozhodčí: Zelinka - Paták, Antoníček (Batík).
VAR: Štěrba.
Diváci: 7145.
Teplice: Grigar - Kučera, Tijani, Shejbal - Hyčka (84. Prošek), Trubač, Mareček, Vondrášek - Fortelný (77. Nsunzu) - Sejk (72. Kodad), Ledecký (46. Mareš).
Vlašim: Vágner – Icha, Broukal, Breda, Svoboda – Jurásek (90. Lehoczki), Suchan, Křišťan (77. Toula), Zinhasović (63. Salomin), Rigo (77. Kneifel) – Zlatohlávek (63. Krunert).

Stínadla TV