Obrázek článku

Alois Hyčka: Spadl mi obrovský kámen ze srdce

Poslední ligový gól dal ještě v dresu Brna, je tomu už šest let. V neděli se Alois Hyčka konečně trefil i v teplickém úboru. V Jablonci pojistil důležitou výhru 2:0.

Dal jsi první gól za Teplice, v lize ses trefil po dlouhé době. Jaké z toho máš pocity?
Je to tak, spadl mi obrovský kámen ze srdce. Už mě to v hlavě začalo trošku trápit. Už jsem tu dlouho, na gól jsem čekal fakt dlouho. Konečně se mi to povedlo. Jak se říká - každá série jednou končí. To víte, že mě štvalo, že to trvá tak dlouho. Šance jsem měl, ale nedokázal jsem je proměnit.

Kolik tě ta premiérová teplická branka bude stát peněz?
My máme vypsaný, kolik se za první gól platí, ale já už pokladníkovi Grigimu před pěti lety ty peníze dal. Není to tím, že bych si věřil, ale když jsem platil jako nováček, tak jsem řekl, že dám peníze i za první gól. Takže to mám předplacený.

A skončila také série teplických zápasů bez výhry - na hřišti soupeře jste vyhráli před rokem, tehdy to bylo ve Zlíně.
To ani nevím. Jak říkám - každá série jednou končí. Pro nás byla hlavní ta série bez výhry, ta byla hodně dlouhá, snad 12 zápasů, pod novým trenérem Jarošíkem 7. Užíralo nás to, chtěli jsme to zlomit. A bylo nám jedno, jestli se nám to podaří doma, nebo venku.

Jaký zápas v Jablonci byl?
Na Jablonec a na prosinec bylo hřiště dobrý, ale i tak byl terén těžký, rozšlapaný, balon na blátě neposlouchal. Fotbal byl náročný. Bylo to o bojovnosti, jako tým jsme podali dobrý výkon.

Jablonec byl hodně agresivní.
On nemá žádnou super sérii, tak bylo vidět, že nějaké emoce v nich jsou. Na hřišti se to projevilo, viz třeba ta červená v závěru.

A celkově hra?
Jablonec hrál hrozně jednoduchou kombinaci. Má vysoký útočníky, tak to nakopával. Naši stopeři si s tím ale dobře poradili, musím je pochválit. A střeďáci sbírali odražený míče. Díky tomu Jablonec neměl tolik šancí.

Bylo na něm vidět, že je rozhozený?
Neřekl bych, že by byl rozhozený. On má výborný tým, výborný hráče. Ale má náročný program. Někteří hráči Jablonce začali dřív či později tahat nohy, síly jim bral i ten terén. Není to podle mě o nepohodě. Prostě se jim nedaří dávat góly. Kdyby se jim povedlo dát první gól, tak jsme mohli dostat i čtyřku. Je o to se chytnout. My se dostali na koně, to byla naše výhoda.

Vy jste se chytli celkově - v lize dvě výhry za sebou. Co vás nakoplo?
Konečně jsme přestali mít smůlu. Měli jsme zápasy, kdy jsme hráli dobře, ale dostávali jsme hloupé góly. Dokázali jsme otočit ten zápas se Zlínem a teď jsme po dlouhý době vedli.

Stínadla TV