Obrázek článku

Alois Hyčka: Nedaří se nám to ničím zlomit

Alois Hyčka je v Teplicích téměř pět let. Nyní ale na Stínadlech zažívá patrně nejtěžší časy, „žlutomodří" hrají o záchranu, v lize se jim nedaří. V neděli jedou na Spartu značně oslabení. Hyčka ale věří, že je možnost na Letné favorita překvapit.

V jakém rozpoložení před Spartou jste?
Není to optimální, úplnou pohodu nemáme. Chybí nám dobré výsledky, body. Škoda, že jsme to s Libercem neukopali aspoň na remízu. Chyběl nám nějaký krůček. Smůla se nám teď lepí na paty.

Skličující musí být právě to, jakým způsobem prohráváte...
Právě... Až na jednu výjimku, kterou byl Hradec, to byly těsné výsledky. Nedaří se nám to ničím zlomit, je to opravdu skličující a také svazující. Pomalu začínáme upadat do depresí.

Je to znát v kabině?
Ponorka není, ale někdy při zápase to znát je. A pak po prohrách. Trenéři se nás snaží vždy povzbudit, ať se díváme na další utkání, ale v hlavách to je.

Uspět na Spartě bude hodně těžké...
Sestava bude splácaná, chybí hodně hráčů. Musíme se semknout, to je klíč. Můžeme překvapit, štěstí se může přiklonit na naši stranu. Třeba držet dlouho nula nula, pak nějaký brejk. Stát se může vše, třeba tu smůlu na Spartě prolomíme.

Celkově situace v tabulce není dobrá. Jak ji vnímáš?
Bodový zisk je malý, to je blbý. Já osobně jsem zažil tak tři sezony, kdy to bylo v klidu, jinak v lize hraju pořád o záchranu. Není to nic příjemného. Chce to body, nějakou sérii. Do konce podzimní části musíme získat nějaké body, aby se ta propast neprohloubila. Na jaře bychom to pak horko těžko honili, měli bychom to v hlavách i přes Vánoce a na přípravu bychom přišli s tím, že je situace už hodně špatná, že musíme.

Fanoušci těžce současnou situaci koušou...
Já se jim nedivím. Není to špatné jen tuto sezonu, už déle jsme dole. Vážím si všech fanoušků, kteří stále chodí, kteří jsou věrní. Od nich určitě kritiku beru, mají právo být naštvaní. A i ostatní fanoušci mají právo na svůj názor, ale větší váhu pro mě určitě má kritika od fanoušků, kteří chodí pořád, kteří nepřijdou jen na atraktivní celky. Moc děkuju fandům z fanklubu, kteří jezdí na naše zápasy i ven, byli třeba až v Karviné. Doufám, že se to brzy otočí a zase jim budeme dělat radost.

Stínadla TV